Avui a Catalunya és el dia de la b baixa, la ‘V’ gegantina

Ara és l'Hora

Centenars de milers de persones participen avui en la confecció de la b baixa, una V gegantina a Barcelona,

Ara és l'HoraLa capital de Catalunya, Barcelona, serà ‘envaida’ avui per milers i milers de persones amb l’objectiu de formar una V gegantina, amb uns 11 quilòmetres de longitud, que tindrà el seu vèrtex a la plaça de les glòries i s’anirà formant per dos dels vials més importants de la Ciutat Comtal. La Diagonal per una banda i la Gran Via de les Corts Catalanes, per l’altra. Una b baixa que estarà completament formada a les 17:14 hores

Més de 500.000 inscrits per participar a la Via Catalana

Un total de 539.097 persones a favor de la independència de Catalunya s’han inscrit per participar, a Barcelona, a la Via Catalana, amb un total de 1.530 autocars que aniran cap a Barcelona provinents d’arreu el país. Més de mig milió d’inscrits dels quals un miler sortirà des de Roses, tant en els 7 autocars contractats per a la ocasió per la secció territorial de l’ANC de la Vila rosinca, com en els seus vehicles particulars.

Aquesta xifra d’inscrits supera a la de la Via Catalana de l’any passat quan uns 450.000 persones van formar una cadena humana que va recórrer el país de sud a nord.

Els castellers de Figueres i els Vailets de l’Empordà, presents a la Via Catalana

54 colles castelleres tenen previst participar a la Via Catalana, entre d’elles la Colla Castellera de Figueres i els Vailets de l’Empordà de Castelló d’Empúries. Hi seran distribuïdes al llarg de la V gegant, on tenen fer una actuació simultània al voltant de les 17:14 hores.