Avui, Diada de Sant Jordi, Roses acull la segona jornada consecutiva de donació de sang

Donació de sang a Roses
Roses acull entre ahir i avui una campanya de donació de sang que es porta a terme a la Sala dels Miralls del Teatre Municipal

Des del Banc de Sang i Teixits de Girona s’informa que no és imprescindible haver fet la reserva per anar a donar sang

Des que el Reial decret del 14 de març va declarar l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, a Roses s’han celebrat dues donacions de sang.
La primera es va celebrar el passat 22 de març, la qual va canviar de format a causa de la crisi sanitària celebrant-se a la Casa del Mar en lloc del passeig marítim, com estava previst en un principi dins la campanya ‘Els Bombers t’acompanyen a donar sang’.

Una donació en la que es va demanar fer una reserva prèvia per tal “d’aconseguir la gent vingués escalonadament i evitar al mateix temps que estigui més temps fora de casa, però la gent que va voler venir espontàniament també els vam donar l’oportunitat de donar sang ”, va afirmar llavors  la promotora del Banc de Sang i Teixits de Girona, Cristina Valverde.

Ahir, es va celebrar la segona jornada de donació de sang dins l’estat d’alarma, que va tenir al Teatre Municipal de Roses, de 16:30 a 21 hores. Jornada que es tornarà a repetir de manera consecutiva avui, Diada de Sant Jordi, al mateix lloc i en el mateix horari, i per la qual cosa Cristina Valverde va voler fer una crida “a aquella gent que no ha fet la reserva i vol donar sang que vingui, ja que segurament podrà fer la seva donació”.

Mesures que s’apliquen al lloc de la donació de sang

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Així, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Més informació sobre la donació de sang i la COVID-19: