Avui es representa “Yerma”, de Federico García Lorca, al Teatre Municipal de Roses

"Yerma" és la protagonista d'aquesta història escrita per Fernando García Lorca

L’obra, programada dins els actes del Març de Paraules, es va haver d’ajornar per un problema de salut, no Covid, d’un membre de la companyia Projecte Ingenu, que porta “Yerma” arreu dels escenaris catalans

La representació de l’obra de Federico García Lorca “Yerma”, prevista inicialment per al passat 7 de març, tindrà lloc avui al Teatre Municipal de Roses a les 20 hores.

Yerma, de la companyia Projecte Ingenu, és la protagonista d’aquesta tragèdia, és una dona casada amb Juan, un home que es mostra distant i poc afectuós. En la primera conversa que hi ha en el matrimoni s’endevina la relació freda que existeix en la parella. Parlen sobre el fet de tenir fills i el molt que els està costant. D’una banda, Yerma està trista i desesperada per no poder concebre i, per un altre, Juan mostra una actitud més impassible i serena. Yerma sofreix dos tipus d’infertilitat: la de l’amor amb el seu marit i la incapacitat de no poder tenir fills.

Juan treballa en el camp i Erma es queda a casa tots els dies, sola i cantant. La seva actitud és molt maternal, parla com si fos ja una mare que es comunica amb el seu fill quan el marit marxa de casa. Es passa el dia cosint roba per al seu futur fill i cantant-li a aquest desitjat fruit que no acaba d’arribar.

Tots els personatges que la protagonista es va trobant pel camí li recomanen a Yerma que tingui un fill perquè, així, tingui més alegria a seva casa i en el seu matrimoni. La protagonista s’autodefinirà com una dona que està “seca” i mostrarà la seva preocupació constant pel fet de no poder ser una bona esposa.

A mesura que transcorre descobrim que el seu matrimoni amb Juan és un matrimoni concertat pels seus pares i que entre ells mai ha existit l’amor de veritat…

“Yerma”, és una posada en escena contemporània, que reflexiona sobre la fecunditat dels nostres temps.