Avui s’estrena en català ‘Star Wars: l’ascens de Skywalker’

'Star Wars: l'ascens de Skywalker'

Amb aquesta última entrega finalitza la saga de La guerra de les galàxies

L’esperat final de la saga Skywalker de La guerra de les galàxies arriba a les pantalles aquest dijous, 19 de desembre, amb l’estrena de Star Wars: l’ascens de Skywalker. El film s’ha doblat al català amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.

Star Wars: l’ascens de Skywalker

La saga principal de La guerra de les galàxies arriba al novè lliurament amb Star Wars: l’ascens de Skywalker. L’episodi IX suposa el desenllaç definitiu de la trilogia iniciada amb Star Wars: El despertar de la força, el naixement de noves llegendes i una batalla final per la llibertat.

Un any després dels esdeveniments dels últims Jedi, les restes de la Resistència s’enfrontaran una vegada més a la Primera Ordre, involucrant conflictes del passat i del present. Mentrestant, l’antic conflicte entre els Jedi i els Sith arribarà al seu clímax, la qual cosa portarà a la saga dels Skywalker a un final definitiu.

Dirigit per J.J. Abrams, aquest film de la Disney està interpretat per Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac, Domhnall Gleeson, Kelly Marie Tran, Joonas Suotamo, Ian McDiarmid, Carrie Fisher, Keri Russell, Billie Lourd, Lupita Nyong’o, Naomi Ackie, Richard E. Grant, Billy Dee Williams, Anthony Daniels, Dominic Monaghan, Mark Hamill i Matt Smith.