Avui s’ha iniciat la temporada de creuers a Roses que tindrà el mateix nombre d’escales que l’any passat

Temporada de creuers rècord

El veler de luxe Club Med 2 fondejat a la badia de Roses el passat mes de maig

El luxós veler Club Med 2, que torna per segon any consecutiu, ha fet avui la primera de les set escales previstes amb 238 passatgers

Temporada de creuers a Roses
El veler de luxe Club Med 2 fondejat a la badia de Roses

El port de Roses ha rebut aquest matí la visita del veler de luxe Club Med 2, amb 238 passatgers, iniciant així la temporada de creuers que s’extendra fins el pròxim 15 d’octubre, dia en que es posarà el punt i final a la temporada.
En total s’esperen 10 escales de creuers, les mateixes que al 2014, amb 2.000 passatgers, “però amb una circumstància especial molt complementària amb la resta de ports de la costa catalana que també tenen creuers, i és que els turistes que venen a Roses amb aquests creuers tenen un poder adquisitiu molt més alt, la qual cosa fa que per a Roses i la comarca acabant portant l’economia induïda que tots esperem”, ha afirmat el director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa.

Padrosa ha remarcat que és bo tenir ports que tinguin massificació de creuers “perquè els necessitem, però també és bo que vingui aquest tipus de turista perquè la consolidació d’aquesta zona de costa és un dels actius més importants que tenim per la seva riquesa, el Parc Natural, Roses, Figueres i tot el que representa l’entorn”.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha assenyalat que “com a poble és important situar Roses dintre del món dels creuers, i tot i que els gran creuers no poden atracar al port, si que estan interessats en venir vaixells més petits però de luxe, que porta un tipus de turista tranquil i interessats en la cultura i la gastronomia i en anar de compres”.

El Club Med 2 porta a bord 238 passatgers, majoritàriament francesos i 176 tripulants, ha arribat a les 9.00 hores de Barcelona i a mitja tarda ha salpat cap a Sant Tropetz (França).

Aquest vaixell de luxe, de bandera francesa, té 187 metres d’eslora, 20 metres de mànega i 5 metres de calat. A l’hivern navega pels mars del Carib i a l’estiu ve a la Mediterrània.

El creuer Club Med 2 forma part de la naviliera Club Med Cruises una companyia especialitzada en creuers de luxe en veler, que ha estat guardonada amb la categoria de 5 timons com a una de les millors navilieres de creuers del món.

Novetats de la temporada

El port rosinc enceta la quarta temporada estable de creuers que el posicionarà en el mercat creuerístic entre les companyies que busquen destinacions singulars per als seus vaixells en les rutes per la Mediterrània occidental.

D’aquesta temporada destaquen:

  • L’aposta de Club Med Cruises que torna per segon any consecutiu a Roses amb set escales del creuer Club Med 2 i uns 1.400 passatgers.
  • L’Azamara Journey, un creuer de la companyia nord-americana de luxe Azamara Club Cruises, que va fer la seva primera escala l’any passat, torna enguany amb una escala i uns 450 passatgers.
  • Per primer cop el port de Roses rebrà dos creuers simultàniament el mateix dia, el Tere Moana i el Club Med 2 faran escala el 15 d’octubre, data en que es clourà la temporada.
  • L’arribada de dues noves navilieres franceses de luxe Paul Gauguin i Ponant que visitaran per primer cop l’Alt Empordà, respectivament amb el Tere Moana i el veler Le Ponant.

Roses és un dels tres ports gestionats per Ports de la Generalitat que rep tràfic de creuers. Aquesta temporada Roses, Palamós i Sant Carles de la Ràpita rebran en conjunt 51 escales de creuer i 43.000 passatgers. Aquestes xifres suposen un increment del 2% en escales i el manteniment del nombre de passatgers respecte a la temporada anterior. Amb tot, el sector creuerístic a la Costa Brava i les Terres de l’Ebre  preveu un impacte econòmic estimat d’uns 3 MEUR.