Avui s’ha iniciat l’onzè Taller de lectura i conversa en català de Roses

Taller de lectura i conversa en català de Roses
L'onzè Taller de lectura i conversa en català de Roses s'ha iniciat aquest matí a la Biblioteca Municipal

Taller de lectura i conversa en català conduit per la Mercè Fages, la Mar Pèlach i la Montse Sastre

Avui ha començat, a l’Espai Z de la Biblioteca Jaume Vicens i Vives de Roses, la onzena edició del Taller de lectura i conversa en català.

Conduit per a Mercè Fages, la Mar Pèlach i la Montse Sastre, aquest taller té com a finalitat de promoure la lectura en català i millorar l’expressió oral i també la comprensió oral i escrita del català, s’ofereix per onzè any consecutiu  aquest taller conduït per tres persones voluntàries vinculades al programa Voluntariat per la llengua.

En aquesta primera sessió, s’han llegit i comentat dos articles de la revista Alberes, material triat per reforçar l’aprenentatge i l’ús de la llengua a través de la lectura i també per promoure el coneixement del territori.

I, com a llibre de lectura per a les properes sessions, s’ha decidit llegir Temps de confitures, de Carme Ripoll, una història d’evolució personal, de converses de dones, de receptes de cuina, de secrets guardats, de traïcions, d’oblits i de ferides de guerra. Emmarcada a Roses, al Mas de les Figueres de Dalt, la novel·la se situa entre mitjans dels anys setanta i principis dels 90 del segle XX.

Així, des d’avui mateix i durant tots els dimecres fins al 29 de març de 2023, en horari de 10.30 a les 12 hores, els i les participants es trobaran a l’Espai Z, per millorar la fluïdesa i l’expressió oral en català, a partir de la lectura de textos i de les converses generades per aquestes lectures. 

El projecte, organitzat  conjuntament per Fages, Pèlach i Sastre a la Biblioteca Municipal, l’Oficina de Català de Roses té la voluntat de ser una eina més que impulsi l’ús social del català, faciliti als participants l’accés a la cultura i a la literatura, generi vincles entre persones de procedències diverses i reforci el sentiment de pertinença col·lectiva a través de la llengua.