Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

Avui s’inaugura el nou parc multi-aventura fruit dels Pressupostos Participatius de Roses

Parc multi-aventura de Roses
El parc multi-aventura està situat a la plaça de la Victòria Catalana

Un parc de 4.000 m² amb el que Roses incorpora una nova zona verda i lúdica per completar la xarxa de parcs infantils i espais lúdics i esportius de què disposa la Vila

Avui, divendres 27 de maig, a les 17.30 hores, tindrà lloc la inauguració del nou espai lúdic multi-aventura ubicat a la plaça de la Victòria Catalana. Aquest va ser el projecte guanyador del procés de Pressupostos Participatius que es dugué a terme durant l’exercici 2020, en resultar l’opció més votada per la ciutadania. El nou parc disposa d’una superfície de 4.000 m2 amb tirolina, tobogans i altres elements lúdics pensats per a diferents franges d’edat.

El projecte ha suposat la remodelació de la plaça de la Victòria Catalana amb la incorporació d’un parc lúdic que inclou dos espais delimitats: un destinat a jocs per a infants de 3 a 6 anys situat a la part inferior, tocant a la Riera Ginjolers, i una altre de jocs per a nens i nenes d’entre 6 i 12 anys a la zona adjacent al carrer Bernat Desclot. Les dues zones de joc estan connectades amb una àmplia rampa.

L’espai destinat a parc de lleure més infantil, compta amb dos tobogans amb tarima i troncs de pujada, un joc d’habilitat amb troncs i una excavadora per permetre el joc amb el sorral. Per a edats fins als 12 anys, s’ha instal·lat una tirolina de 30 metres de llargada, una balança circular, un joc d’habilitat amb troncs i un tobogan corbat integrat a la natura.

A més, l’actuació ha inclòs la instal·lació del mobiliari urbà necessari i una font, així com la substitució de l’enllumenat públic per sistemes de baix consum energètic adaptats als nous usos i espais, i la plantació de noves espècies vegetals. Urbanísticament, la nova remodelació vertebra també la connexió entre l’escola Els Grecs i la zona esportiva del municipi, amb un agradable passeig, lliure de barreres arquitectòniques, a través del nou parc i del pont que travessa la Riera Ginjolers.

En total, quasi 4.000 m² amb què Roses incorpora una nova zona verda i lúdica per completar la xarxa de parcs infantils i espais lúdics i esportius de què disposa la població, seguint la voluntat manifestada pels propis rosincs i rosinques. La creació d’un nou parc multi-aventura a Roses va ser el projecte més votat dels 20 finalistes que arribaren a la fase final del procés de Pressupostos Participatius 2020, després d’una selecció prèvia entre més de 300 propostes presentades. La implementació dels Pressupostos Participatius a Roses durant els darrers anys, té per objectiu assentar entre el veïnatge la cultura de participació ciutadana, on siguin les persones que resideixen a la població les què defineixin com volen que sigui Roses.