Avui s’inaugura la Fira del Vaixell d’Ocasió d’Empuriabrava

28ª Fira del Vaixell d’Ocasió d’Empuriabrava

Una perspectiva de la Fira del Vaixell d’Ocasió d’Empuriabrava

Del 19 al 27 de març, coincidint amb les Festes de Setmana Santa, es celebrarà al Port de la Marina d’Empuriabrava la 28ª edició de la Fira del Vaixell d’Ocasió.

28ª Fira del Vaixell d’Ocasió d’Empuriabrava
Una perspectiva de la Fira del Vaixell d’Ocasió d’Empuriabrava

La Fira del Vaixell  està considerada  un referent en la nàutica d’ocasió i atrau cada any milers de visitants, tant del país com estrangers.

Al voltant de 32 empreses nàutiques  posaran a la venda les seves millors ofertes  en embarcacions d’ocasió.

25000 m2 d’exposició. A flot i a sec es podran visitar  vaixells de tot tipus, des de l’auxiliar de  2m fins a la motora de més de  17m. Vela, motor,  jet-ski, tot reunit en un sol espai perquè el client  pugui escollir l’embarcació que més s’adapti a les seves necessitats i pressupost.

En aquesta nova edició les empreses nàutiques que presentaran les seves millors ofertes esperen poder sorprendre als clients interessats, oferint embarcacions  en molt bon estat a preus imbatibles.

Durant els darrers anys s’han assolit números de rècord  tant amb unitats exposades, prop de 450 unitats, com  amb percentatge d’operacions tancades durant la Fira :22-25%.

Enguany  el Port ha realitzat uns canvis estructurals   i això ha d’afavorir la presencia d’embarcacions de entre 10 i 15 metres a l’aigua.  Aquestes embarcacions enguany estaran a peu de moll.

La majoria d’embarcacions d’ocasió que s’exposen a la Fira d’Empuriabrava, son fruit de vendes de barco nou.   Les nàutiques han acceptat la embarcació del client  a l’hora de fer la venda de barco nou.

Durant els darrers anys i degut a la crisi mundial, la venda de barco nou també es va veure afectada  i això ha fet que les nàutiques tinguin  menys oferta de barco d’ocasió.

Amb la voluntat de poder oferir el millor producte, a la Fira 2016  es preveu que hi hagi amplia oferta d’embarcacions Milla Zero.

Les Milla Zero son embarcacions noves o seminoves que els empresaris posen a la venda a un preu  inferior del que costarien noves.   A la fira se n’hi podran trobar de diferents marques i models.

Aquest tipus d’embarcacions estaran degudament identificades amb un rètol.

Varis son els factors que  propicien l’èxit en  cada edició de la Fira:

  • Dates :   Que la seva celebració coincideixi amb les festes de Setmana Santa.
  • Expositors :   Que els expositors siguin professionals nàutics amb molta experiència que preparen i seleccionen amb molta cura les embarcacions que posen a la venda.
  • La disponibilitat: Totes les embarcacions que es posen a la venda estan a punt per navegar.  El client pot adquirir la embarcació  i posar-la a l’aigua durant la setmana següent a la finalització de la Fira.
  • Post-venda:   Els expositors nàutics donen servei post-venda complementari, des de la tramitació de la documentació fins el canvi d’oli o la neteja.

La edició 2015, va ser una edició en la que ja es va notar un augment de vendes referent a la edició anterior i s’espera que enguany   tant les visites de clients interessats com el percentatge de vendes sigui igual o superior.

Com ja es tradicional, durant la setmana de la Fira l’escola Nàutico-Pesquera de la Generalitat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries es desplaça fins a Empuriabrava per organitzar una convocatòria d’exàmens pels títols de Patró Bàsic i Patró d’Embarcació d’Esbarjo.   Els exàmens tindran lloc al Centre Emprèn el dia 23 de Març.

El web www.firavaixell.com es va actualitzant amb tota la informació relativa a la Fira : expositors, plànols, llistat d’embarcacions…  I també un cercador d’embarcacions a la venda de les empreses participants.

La novetat més destacada en la 28ª edició de la Fira del Vaixell es la creació de la revista oficial de la Fira  on s’hi podrà trobar tota la actualitat referent a la Fira.

La  Fira estarà oberta al públic des del dissabte 19 fins el diumenge 27 de Març. De 10 del matí a 7 de la tarda sense interrupció.