Avui s’inicien les votacions per escollir els projectes finalistes dels Pressupostos Participatius de Roses 2020

Pressupostos Participatius de Roses

El projecte o projectes guanyadors d’aquests Pressupostos Participatius s’executaran al llarg del 2020

Des d’avui, dimarts 3 de desembre, i fins al 18 de desembre, els veïns i veïnes majors de 16 anys empadronats a Roses poden votar entre les 20 propostes finalistes dels Pressupostos Participatius 2020.

La vintena de projectes que van ser els seleccionats en el Fòrum Ciutadà celebrat el passat mes d’octubre han arribat a la fase final entre un total de 383 propostes presentades.

Així, els veïns i veïnes de Roses poden votar des d’avui per escollir els projectes que es realitzaran el proper any a la població.
Recordem que entre els projectes finalistes hi ha la creació d’una nova passera a la Riera Ginjolers, el soterrament de contenidors, la millora d’equipaments municipals (Ca l’Anita, Teatre, Cementiri Municipal), la instal·lació de WC a les platges de Canyelles i Almadrava, la creació d’un carril bici, col·locar plataformes flotats a les platges per als banyistes, una zona de pícnic a la Ciutadella i un parc infantil multi-aventura, entre d’altres

El procés de votació es realitza a través de la plataforma www.tudecideixesroses.cat, des d’on es pot accedir al llistat de tots els projectes finalistes, amb una breu descripció i el cost estimat d’execució de cadascun d’ells, i saber després de les votacions quin són els projectes finalistes.
Cada persona pot escollir fins a un màxim de tres propostes.

Uns Pressupostos Participatius que es consoliden

Els veïns i veïnes de Roses han presentat un total de 383 propostes a la present edició de pressupostos participatius, xifra que demostra la important implicació ciutadana en aquest procés i que es iniciativa que es consolida edició rere edició.

Marc Danés valora molt positivament aquest interès creixent i constant per part de la ciutadania, “un fet que demostra la nostra aposta ferma per aquesta participació ciutadana”, animant a  “tots els veïns i veïnes a participar en la votació que avui iniciem i en la presa de decisions que afecten i milloraran el municipi”.

Projectes que s’executaran al 2020

L’Ajuntament de Roses executarà tant de projectes -si surten guanyadors- com permeti la partida destinada als Pressupostos Participatius, que és de 300.000 euros, és a dir, que si surten escollits dos que tenen un cost de 150.000 € es faran els dos, assegurant el regidor d’Economia i Hisenda, Marc Danés, que “es licitaran i executaran durant l’any 2020, perquè el dia 19 de desembre ja sabrem quin és o són els guanyadors, es farà la modificació de crèdit pertinent i el 2 de gener de 2020 ja es poden tirar endavant”.