Roses Cultura

Les Barraques de Roses fan ple el segon dia de Festa Major

Festa Major de Roses 2017
Milers de persones van omplir les Barraques de Roses en el segon dia de Festa Major

Milers de rosincs i gent provinent de la comarca van assistir en massa als concerts del grup figuerenc Cuits i els alancantins Aspencat que van tenir lloc a Barraques

Festa Major de Roses 2017
Milers de persones van omplir les Barraques de Roses en el segon dia de Festa Major

Una nit de divendres qualsevol, a les portes del primer dia de festa de la setmana (dissabte) per a tots aquells que no treballen en un establiment, negoci o empresa dedicada al turisme, és ideal per sortir de festa, de marxa. Imagineu-vos doncs, que és la Festa Major de Roses, i que a les seves Barraques han programat dos concerts…  Resultat: Barraques a petar.

Un menjaven, altres bebien, uns tercers petaven la xerrada, però quan va començar el primer concert, la majoria es va posar a ballar.
A ballar al son del mestissatge combatiu i festiu que va sortir dels temes interpretats pel grup figuerenc Cuit, format per dos cantants amb el mateix nom: Pau, un Foraster i l’altre Angelats, de cognom, i els músics Xabi Rodriguez, Pau Hernandez, Santi Lorenzo, Carlos Espinoza i Xavi Lopez.

7 joves d’alt de l’escenari que van fotre molta canya presentant a Roses la seva última gira ‘La Nostra Bandera’, i que van ser l’antesala de l’actuació dels Aspencat, un grup valencià composat per ni més ni menys que 10 músics, amb un estil musical basat en l’ska, el reggae i el drum and bass (música electrònica originaria de Jamaica), però que en l’actualitat ha avançat cap a uns ritmes més electrònics.

I aconseguint un estil propi combinant sons van demostrar a les Barraques de Roses perquè conformen en l’actualitat una de les bandes més referents del País Valencià que, fins i tot, després de l’aturada d’Obrint Pas se’ls ha considerat com els seus successors actuals, sent un dels grups valencians que desafien la cultura institucional del País Valencià pel contingut crític de la seva obra.

En definitiva, Cuit i Aspencat van omplir Barraques en espera d’avui, on està previst l’actuació de l’Artista Convidat (encara no sabem qui ho ha fet) primer, per deixar pas a uns que volen que els expliquis un conte per tenir feliços somnis: Celtas Cortos.

[fsg_gallery id=”331″]