Bars i restaurants hauran d’esperar 10 dies més per poder obrir

Es prorroguen 10 dies més les restriccions
D'aquí a 10 dies es podria autoritzar la reobertura de terrasses de bars i restaurants / Foto: arxiu

Així mateix, també es prorroga el confinament municipal durant els caps de setmana i el tancament perimetral de Catalunya

La pròrroga de 10 dies per al sector de la restauració també afecta pel que fa al tancament de teatres, cinemes i gimnasos, mentre que s’ha aprovat la reobertura dels centres d’estètica

El Pla d’Emergències de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) va aprovar ahir dijous prorrogar en 10 dies, és a dir, fins al 23 de novembre, l’obertura de bars i restaurants, els quals només poden servir menjar per emportar i a domicili des de fa un mes.

La consellera de Salut, Alba Vergés, i el Conseller d’Interior, Miquel Samper, van anunciar ahir que si l’evolució de la pandèmia es manté com els darrers dies, és podria autoritzar, d’aquí a 10 dies les activitats a l’aire lliure i la reobertura de les terrasses de bars i  restaurants.

Aquesta prorroga de les mesures de restricció per fer front a la segona onada de la Covid-19, també decreta que romandran tancats, fins a l’esmentat dia 23, les activitats culturals (teatres i cinemes) i els gimnasos. En canvi, es permet la reobertura dels centres d’estètica, mentre que els centres de culte tenen acotat l’aforament al 30% de la seva capacitat.

Pel que fa a les restriccions de mobilitat també es prorroga fins al dia 23 de novembre el confinament municipal durant els caps de setmana i el tancament perimetral de Catalunya.

Pel que fa al toc de queda entre les 2 i les 22 hores ja es va acordar, fa una setmana, allarga una pròrroga de 15 dies, que també finalitza el 23 de novembre.