Batejada la nova embarcació per al control i seguiment del nou sistema de fondeig a les cales de Roses

Nova embarcació del Port de Roses
L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, batejant amb cava la nova embarcació del Port de Roses

Embarcació que a banda de fer la instal·lació i seguiment de fondeig té com a finalitat donar un bon servei als usuaris del Port de Roses

Nova embarcació del Port de Roses
L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, batejant amb cava la nova embarcació del Port de Roses

A finals del mes de juny, l’empresa municipal Port de Roses SA, es va fer càrrec de la instal·lació i gestió del nou servei de fondeig destinat a satisfer la demanda de les embarcacions que naveguen pel litoral rosinc.

I per normativa Port de Roses ha hagut d’adquirir una embarcació per fer el control i seguiment del nou sistema de fondeig del litoral rosinc implantat en compliment de les recentment renovades lleis de Costes i de Navegació Marítima.

Una llanxa pneumàtica que aquest matí ha estat ,de manera simbòlica, batejada amb el nom de ‘Port Roses Tres’ per l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, remullant-la de cava, en companyia del conseller delegat del Port, Pere Juanola.

Una embarcació que a banda del control i seguiment del nou sistema de fondeig servirà “a més a més per col·locar les boies i els morts, treure’ls posteriorment quan s’hagi de fer, i realitzar la vigilància i el servei de barqueig”, ha afirmat Mindan, per remarcar que aquesta nova llanxa “també té com a finalitat donar un bon servei als usuaris del Port de Roses, servei que abans havíem d’oferir amb una barca de lloguer”.

Camp de boies

L’Ajuntament de Roses ha inclòs en el Pla d’Usos de Platges del municipi l’establiment dels anomenats “camps de boies”, amb els quals s’han regulat els punts de fondeig que cada espai posa a disposició dels navegants, dels quals poden fer ús en format de lloguer.

En total s’han instal·lat 187 boies repartides en set camps de boies a Canyelles Petites, Bonifaci, Canyelles Grosses o Almadrava, Montjoi, Calitjàs, Pelosa i Jòncols, la major part d’elles a les tres cales urbanes. Els “trens de fondeig” s’han adaptat a les característiques pròpies de cada espai i cada camp de boies s’ha dimensionat en funció de la viabilitat i sostenibilitat econòmica i del respecte per a la salvaguarda dels valors ambientals, tant pel que fa a les cales urbanes com per a la resta.

La nova embarcació destinada

La nova embarcació que avui s’ha incorporat al servei és d’estructura semirígida i té 7,30 metres d’eslora, està dotada d’un motor de 200cv de potència i compta amb l’equipament necessari en matèria de seguretat i comunicacions per atendre les funcions a desenvolupar.

Tota la gestió i informació sobre els serveis portuaris, amarratges i fondejos, reserves i venda de drets preferents d’ús, es desenvolupen a les oficines del port i a través de la pàgina web del Port de Roses.

Actualment la societat municipal Port de Roses S.A, compta amb una plantilla fixa de 13 llocs de treball, entre personal de direcció, administratiu, de vigilància i de marineria, en aquest cas amb diferents especialitzacions, patrons i submarinistes. En temporada d’estiu aquesta plantilla arriba a les 24 persones.