Benestar Social i Família comença a adjudicar les 1.284 places dels camps de treball per a joves d’aquest estiu

Camps de Treball

Castelló d’Empúries, concretament l’entorn del Parc dels Aiguamolls de l’Empordà, és un dels camps de treball que es desenvoluparan a Catalunya

Camps de TreballLa Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família va celebrar ahir al migdia el sorteig públic davant notari per adjudicar les 1.284 places dels camps de treball que s’ofereixen aquest estiu, per a joves d’entre 15 i 29 anys.

El número escollit a l’atzar ha estat el 591. A partir del proper divendres, les persones que s’han preinscrit al programa rebran un correu electrònic o podran consultar el web www.gencat.cat/joventut/activitats per conèixer l’estat de la seva petició. El número del sorteig serà el de referència per iniciar les adjudicacions de les places, en un ordre correlativament ascendent.

La celebració del sorteig va comptar amb la presència del director general de Joventut, Toni Reig. Durant l’acte, també es van donar a conèixer els camps de treball més sol·licitats, tots ells adreçats a joves de 15 a 17 anys:

L’Illa de Port Lligat, (Parc Natural de Cap de Creus, Alt Empordà). Els participants aprendran coneixements tècnics per promoure la conservació del medi ambient i conèixer espècies de flora i fauna de la zona de treball.

Festival de la veu (A)phònica (Banyoles, Pla de l’Estany). Els joves participants col·laboraran en les tasques d’organització d’aquest festival.

– Conca de la Muga. Camins de l’aigua: un cicle vital, (Castelló d’Empúries, Alt Empordà). Les tasques se centraran en algun projecte entorn de l’aigua al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà.

Internet per a tothom amb guifi.net (Sallent, Bages). Els joves participaran en tasques per a la construcció de nous trams de xarxa per millorar la connectivitat i l’accés a Internet.

Castell de Sant Iscle: buscant un passat (Vidreres, La Selva). Els joves adquiriran coneixements arqueològics i culturals tot participant en activitats de lleure, de coneixement i respecte de l’entorn.

Els camps de treball són organitzats per la Direcció General de Joventut i gestionats per associacions d’educació en el lleure que duen a terme les activitats.

90 camps de treball

Els camps de treball consisteixen en una estada d’uns quinze dies en què es participa desinteressadament en un projecte de millora de caire mediambiental, social, de recuperació del patrimoni arquitectònic o d’intercanvi cultural. L’allotjament pot ser en cases de colònies, en tendes de campanya o en instal·lacions habilitades expressament.

Per aquest estiu s’han organitzat 55 camps de treball a Catalunya amb un total de 1.284 places. L’oferta es completa amb 63 places més repartides entre 35 camps de treball de la resta de l’Estat.

D’altra banda, l’oferta per aquest estiu s’ha incrementat amb 73 places i quatre camps de treball més respecte el 2012. Per això, es preveu que la participació en aquesta edició sigui superior a la de l’any passat, quan va comptar amb un total de 1.785 joves.