Nadal a Roses

Berta Martín Moret, alumna de l’institut de Vilafant guanya el 15è concurs de cartells del Dia Mundial sense Tabac

Concurs de cartells del Dia Mundial sense Tabac
Un moment del lliiurament de premis del Concurs de cartells del Dia Mundial sense Tabac

Ahir, Dia Mundial sense Tabac, es van lliurar a la seu del Consell Comarcal els premis del concurs comarcal de cartells sobre el dia mundial sense tabac

Concurs de cartells del Dia Mundial sense Tabac
Un moment del lliiurament de premis del Concurs de cartells del Dia Mundial sense Tabac

El jurat del 15è concurs comarcal de cartells del Dia Mundial sense Tabac, tenint en compte l’originalitat, la qualitat artística i la idoneïtat del missatge tramés, va acordar atorgar el premi al cartell guanyador a la proposta creada per Berta Martín Moret, alumna de 3er d’ESO de l’institut de Vilafant.
Martín va rebre  un premi de 100 euros i el centre un altre de 300 euros, en aquest cas bescanviable en material pedagògic.

Així mateix, el jurat també ha decidit atorgar tres accèssits -amb un premi de 30 euros cadascun d’ells- als cartells presentats pels alumnes següents: Sergio Bonillo López, alumne de 1r d’ESO de l’institut Narcís Monturiol de Figueres, Queralt Costa, que cursa 3r d’ESO a l’institut de Vilafant i a Núria Puig Castillo, que cursa 2on d’ESO a l’institut Illa de Rodes de Roses. El lliurament de premis s’ha fet aquest dilluns al migdia, en presència de tots els guardonats, professors dels dos instituts i tècnics de l’àrea de Benestar, el cap del Servei de Prevenció i Control del Tabaquisme i de Lesions de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Josep Maria Suelves, i del president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Ferran Roquer.

Els cartells premiats es poden veure a la sala d’exposicions del Consell Comarcal fins a mitjan mes de juny.

Aquesta iniciativa té com a objectiu sensibilitzar els joves adolescents sobre els danys que comporta per a la salut el consum de tabac i vol estimular la reflexió per prevenir la seva iniciació. Per això la convocatòria del concurs, que enguany s’ha fet sota el lema “Bonic per fora, nociu per dins”, va adreçada als alumnes d’ESO dels centres d’ensenyament de la comarca i està oberta a la participació individuals, grupal o col·lectiva.

El cartell guanyador i els dos finalistes s’utilitzaran com a base per a l’elaboració de materials educatius que seran distribuïts en els instituts de la comarca durant el proper curs acadèmic. Habitualment es tracta d’un calendari escolar il·lustrat amb els cartells i que es distribueix per les aules amb l’objectiu de sensibilitzar l’alumnat sobre els efectes del tabac i el seu consum.

El jurat del premi l’han format dos representants del Consell Comarcal, un tècnic del Programa Comarcal de Prevenció de Dependències i dos representants del món educatiu. Els criteris de valoració han tingut en compte l’originalitat, la qualitat tècnica i artística i l’adequació i idoneïtat del missatge transmès, tenint en compte la referència al tabac i l’enfocament positiu del tema.