La Biblioteca de Catalunya ingressa al seu fons gràfic els gravats guanyadors del premi Mini Print Internacional de Cadaqués

Mini Print Internacional de Cadaqués

La col·lecció està formada per més de 200 gravats guanyadors de totes les edicions del Mini Print Internacional de Cadaqués

Mini Print Internacional de Cadaqués Aquesta tarda la Biblioteca de Catalunya presenta la donació de la col·lecció dels gravats guanyadors de totes les edicions del Mini Print Internacional de Cadaqués. Es tracta d’una col·lecció de més de dues-centes estampes d’extraordinari valor artístic que completen el fons gràfic de la Biblioteca de Catalunya i que contribueix a il·lustrar la diversitat i evolució d’aquesta tècnica artística arreu del món.

La presentació de la donació del fons, que tindrà lloc a les 19 hores a la Sala de la Caritat de la Biblioteca de Catalunya, anirà a càrrec del director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, Jusèp Boya; de la directora de la Biblioteca de Catalunya, Eugènia Serra, i de ladirectora del Mini Print Internacional de Cadaqués, Mercè Barberà, que ha fet la donació del fons. Durant l’acte, es podrà veure una mostra del fons arribat a la Biblioteca.

La col·lecció està formada per les més de 200 estampes guanyadores del premi Mini Print Internacional de Cadaqués que se celebra cada a any a la Galeria Fort del municipi des del 1981, així com dels materials de gravadors catalans propietat de la Galeria.

El Mini Print Internacional de Cadaqués és un concurs de gravat obert a totes les tendències i tècniques d’estampació, on hi participen artistes de tot el món. El concurs es convoca cada any i reuneix anualment uns 650 artistes procedents de una cinquantena de països d’arreu del món. A partir de l’exposició que anualment es fa al Taller Galeria Fort de Cadaqués, des del 1992 el Mini Print també es presenta a Anglaterra i França.

La Galeria Fort, creada per Pasqual Fort i Mercè Barberà al 1964, es va instal·lar inicialment a Reus (1964-1973), on exposaren tant artistes de gran renom (Miró, Rouault…), com joves promeses del Camp de Tarragona. El 1965, Pasqual Fort va instal·lar un taller a Nova York; va ser premiat pel Museu de Brooklyn i becat per l’Institut International of Education en reconeixement a la seva tasca com a artista i promotor d’avantguarda. L’any 1973, es van establir a Barcelona i a Cadaqués, i el 1981, van concebre i portar a terme el primer premi Mini Print Internacional de Cadaqués, un certamen que ha esdevingut de referència en el món del gravat.