Una bicicleta blanca per recordar al ciclista mort a Roses al passat mes d’octubre

Mou-te en Bici

La bicicleta blanca que s'ha col·locat en la tanca que delimita el perímetres del Far de Roses

Es va portar a terme un acte de record col·locant una bicicleta blanca al punt on va morir i es va reclamar la modificació del codi penal per a que es tipifiqui com a homicidi l’atropellament mortal d’un ciclista

Mou-te en Bici
La bicicleta blanca es va col·locar en la tanca que delimita el perímetre del Far de Roses

Ronny Hilaire Soenen, de Bélgica tenia 61 anys quan va ser atropellat mortalment al passat mes d’octubre a la carretera de Canyelles, tot just a tocar al Far de Roses, per un vehicle que anava amb excés de velocitat i el conductor va donar positiu per cocaïna.
I ahir la plataforma cívica Mou-te en Bici, l’Ajuntament de Roses i amics del finat el van voler recordar en un acte en el que es va penjar en la tanca que delimita el perímetre del Far una bicicleta tota pintada de blanc, una imatge de la víctima i un ram de flors.
El president de l’entitat, Xavier Corominas, va afirmar durant l’acte que “mou-te en Bici ha posat en els darrers mesos quatre bicicletes blanques a la demarcació de Girona i esperem que aquesta sigui la última”, per anunciar tot seguit que “hem presentat una acusació popular –a la causa penal oberta- contra el causant d’aquest atropellament fruit d’una negligència criminal, que és com s’ha de tractar aquests casos, com a negligència criminal, i més en aquest cas en que anava al doble de la velocitat permesa i donant positiu en el control de drogues”.

Corominas va reclamar  també “la modificació del codi penal per a que els causants d’aquests atropellaments tinguin la pena que correspondria a un homicidi”. Una apreciació, aquesta darrera, a la que es va afegir l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, a l’assenyalar que “no va ser un accident, va ser un homicidi i per tant així s’ha de tractar”.

A l’acte, que es va cloure amb minut de silenci demanat per l’alcaldessa per homenatjar a la víctima, hi van participar membres del Club Ciclista Roses, autoritats polítiques locals, la Policia Municipal i veïns de Roses. També va voler ser-hi present, en representació de la família, Jacky Genesse, el millor amic Ronny Hilaire Soenen.
La bicicleta hi serà al lloc on ha estat col·locada durant un mes, segons ha dit Mindan.