La Bike Marató de BTT de Roses plenament consolidada en la seva sisena edició

Bike Marató 2016

Moment de la sortida de la Bike Marató 2016

Aquesta marxa de BTT, que transcorre pel Parc Natural del Cap de Creus, duplica la participació de 2015

Bike Marató 2016
Moment de la sortida de la Bike Marató 2016

Sis edicions porta celebrant-se la Bike Marató de Montain Bike organitzada pel Club Ciclista Roses i Easy Bikes, sempre amb, si fa o no fa, la mateixa participació, al voltant de 200 ciclistes.
Enguany però, ha duplicat, gairebé, el nombre de ciclistes fins arribar als 380 “portaven 350 inscrits però aquest matí s’han inscrit 30 i hem arribat a aquesta xifra”, va afirmar el el Secretari d’Organització del Club Ciclista Roses, Josep Moreno. Una quantitat de ciclistes que deixa palés que aquesta prova ciclista està plenament consolidada a la seva sisena edició.

“La difusió a través de les xarxes socials i mitjans de comunicació, i el boca boca entre els ciclistes que han participat anys anteriors”, són les claus apuntades per Moreno per gairebé duplicar la inscripció de l’any passat. La difusió i el boca a boca, però també que “aquesta edició de la Bike Marató és de les més dures que hem en quant al recorregut i això sembla que els agrada als ciclistes, i la prova l’augment de la participació”, va dir en Josep.

El Club Ciclista Roses i Easy Bikes són els principals impulsors de l’organització de curses ciclistes de BTT a la Vila, ja que també a part d’aquesta Bike Marató celebren la Ratpenat, una marxa nocturna pel mig del Cap de Creus tot i que l’any passat es va per la plana de l’Empordà.

Anys dedicant-se a l’organització de curses ciclistes. De vegades, no assolint el nombre de participació que esperaven. Però la seva perseverança comença a donar els seus fruits, arribant en aquesta ocasió als gairebé 400 ciclistes. Una tasca, portada a terme any rere any, per aquesta entitat ciclista com d’altres associacions que va destacar, de manera contundent, l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, que va ser l’encarregada de donar la sortida, diumenge passat, al pilot ciclista, “sempre es omplim la boca que hem de treballar i fer coses pel turisme esportiu, i aquesta Bike Marató, per exemple, el que demostra és que hi ha molta gent a Roses en associacions esportives que fa molt de temps i molt anys que treballen perquè això sigui una realitat, i la prova és la participació que han assolit aquest any els organitzadors en aquesta marxa ciclista. Una participació que deixa clar el treball que han portat a terme durant aquest 6 anys, i des de l’Ajuntament, evidenment apostem per aquest tipus d’esdeveniments estant al costat de les entitats esportives de Roses”. 

Dues distàncies pel Cap de Creus

La Bike Marató que consta de dues distàncies, de 45 i 80 km que es realitza amb equips de 2 o 3 ciclistes, i transcorre pel Parc Natural de Cap de Creus.
I diumenge passat, que feia un dia precisament per fer qualsevol cosa menys per anar en bici pel Cap de Creus a causa de la pluja que va caure durant el matí, sortint des de les portes del Pavelló Municipal d’Esports, els ciclistes van passar per Canyelles, antiga Base del Molins, la Torre del Sastre, Falconera, Montjoi, La Pelosa, Jòncols, Cadaqués, altre cop Els Molins, on els de la cursa de 45 km ja van tornar cap a Roses, mentre que els participants de la de 80 km van continuar en direcció Port de la Selva, Selva de Mar, Roses, Base del Pení, els Molins, Mas Oliva i Pavelló d’Esports, on els ciclistes, sobretot els de la marxa curta.

Zenit’Salut al costat de l’esport

Bike Marató 2016
Montse Giró realitzant un massatge de recuperació a un dels ciclistes de la Bike Marató 2016

Com sempre que se celebra un esdeveniment esportiu a Roses els fisioterapeutes del Centre Zenit’Salut, comandants per la Montse Giró, van ser-hi presents a la sala annexa del Pavelló d’Esports per oferir els seus serveis a tots els esportistes que ho van demanar. Un ciclistes que sobretot van necessitar massatges de recuperació en les seves cames, evidentment, “i en les lumbars, però el principal problema en els esportistes, en general, és que ja venen amb lesions perquè no tenen una disciplina de pre i post-entrenament, és a dir, no fan exercicis d’estirament abans i després de la pràctica de l’esport, i és súper important”, va dir Giró, per destacar que “és el principal problema, que la gent fa esport però no es cuida gens”.