Blanes agafa el relleu de Roses en l’eco-marxa del projecte ‘Mou-te pel Mar’

‘Mou-te pel Mar’
Senderistes, atletes, submarinistes i ciutadans van recollir més d'tona de brossa a la badia de Roses mentre feien esport

El projecte ‘Mout-te pel Mar’, coordinat per la plataforma digital Twinapp es desenvoluparà aquest proper diumenge, 3 de novembre, a Blanes

Després de l’èxit de la primera gran campanya del projecte Mou-te pel Mar a Palamós i Sant Feliu de Guíxols, i del que va assolir el passat diumenge a la platja de l’Almadrava de Roses, els proper municipi que hi participarà serà Blanes, aquest proper diumenge, 3 de novembre.
Els interessats en participar-hi ja s’estan agrupant a través de la plataforma digital Twinapp, que coordina accions de recollida de brossa del medi marí i dels entorns naturals de la Costa Brava, combinades amb l’activitat pesquera i l’esportiva.

A Blanes, el punt de trobada serà diumenge a les 9 del matí al passeig de Mar, al Banc dels Músics, on el grup de participants es reunirà i després d’un escalfament conjunt sortiran pels entorns per fer esport i recollir la brossa que trobin pel camí.

A les eco-marxes o sortides de plogging fetes al setembre a Palamós i Sant Feliu es van recollir prop de dues tones de brossa, amb la col·laboració de les confraries de pescadors d’aquestes localitats de la Costa Brava, que durant la setmana van recollir els residus que trobaven a alta mar mentre sortien a feinejar. I a Roses es va recollir més d’1 tona de deixalles en tan sols 3 hores.
La Confraria de Pescadors de Blanes s’adhereix a la campanya, posant de relleu la implicació de la comunitat pesquera en aquesta iniciativa de la qual en són, al mateix temps, beneficiaris i impulsors d’un moviment social que neix de la preocupació per la conservació del mar.

Esport, salut i consciència mediambiental

Aquest són els tres eixos del projecte “Mou-te pel Mar”, que compta amb la col·laboració de RunWomanRun, una entitat sense ànim de lucre que fomenta les pràctiques esportives.

A través de Twinapp es coordinen les diferents sortides, tant per mar com per terra, i des del llançament de l’app s’ha creat una gran capacitat de relació entre els usuaris, que comparteixen la seva afició per l’esport, la promoció d’hàbits saludables a través de l’esport i la preocupació pel medi ambient.

Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer a través de www.twinapp.net/