Un bolet comestible i un de verinós dóna a conèixer Joaquín Carrasco a la secció Temporada de Bolets

Temporada de bolets

Ou de reig

L’Ou Reig  i la Farinera verda són els bolets que en Joaquín Carrasco ens presenta a la Farprimera fitxa de  Temporada de Bolets. El primer és comestible, el segon verinós

El nostre expert caçador de bolets anirà publicant una sèrie de fitxes en les que ens presentarà un bolet bo per menjar i un d’altre verinós, és a dir, perjudicial per a la salut si el mengem.
Joaquín ha posat en color verd els bolets bons. I ho ha fet posant el seu nom tècnic o científic, com es coneix en castellà i el seu nom en català.
Els noms en color vermell són els verinosos

Amanita Caesarea / Castellà: Oronja / Català: Ou de reig

Temporada de bolets
Ou de reig

On i quan es pot trobar
Sol créixer des de finals d’agost fins a desembre normalment en boscos assolellats d’alzines, fajos i castanyers enmig de les mates i les pastures en terrenys sorrencs i orientats a la sortida del sol.
Característiques comestibles
Excel·lent comestible pot preparar-se crua tallada en rodanxes amb amanides juntament amb altres verdures de totes maneres com millor s’aprecia el seu sabor és fregint-la.
Dimensions.
És un bolet que pot adquirir grans dimensions amb un aspecte carnòs. El barret pot aconseguir fins a 18 cm.
Es pot confondre
Amb l’Amanita muscaria, que és un bolet verinós, però la diferència mes notable és que aquesta té les làmines blanques mentre que el ou de reig les làmines són de color groc daurat

Amanita phalloides /Castellà: Oronja verde / Català: Farinera verda

Temporada de bolets
Farinera verda

On i quan es pot trobar
És un bolet que prefereix els boscos de castanyers, alzines i altres arbres de vegades molt freqüent en els avellanos, de totes formes aquest bolet es pot trobar el qualsevol lloc i el cercador ha d’estar previngut de la seva perillosa presència. Creix durant tota l’estació micològica.
Tipus d’enverinament
Provoca un enverinament citòxic, que en la major part dels casos resulta mortal. De totes maneres, les teràpies modernes han donat resultats positius de resoldre’ls favorablemente. El període d’intoxicació, que estarà latent des de 8 fins a 24 hores.
Un sol bolet petit pot ser mortal.
Dimensions
És un bolet que pot aconseguir fer fins a 14 cm en el barret i entre 8-15 cm d’altura
Es pot confondre
Amb la mateixa espècie però amb tonalitats molt fosques color oliva.