Bombers amb causa lliuren a l’Obra Social Sant Joan de Déu els fons recaptats amb el calendari solidari de 2019

Bombers amb causa

Un moment de l'acte celebrat a l’Edifici de la Generalitat de Catalunya a Girona

Enguany, Bombers amb causa han recaptat 81.494€, la xifra més alta en tots els anys del projecte

Bombers amb causa
Un moment de l’acte celebrat a l’Edifici de la Generalitat de Catalunya a Girona

Ahir a la tarda es van lliurar, en un acte que va tenir lloca a l’Edifici de la Generalitat de Catalunya a Girona, els 81.494€ que ha recaptat el projecte solidari Bombers amb causa, un projecte dels Bombers de la Generalitat i l’Obra Social de Sant Joan de Déu, amb la col·laboració dels Bombers d’Andorra i els Bombers de Barcelona. És la xifra més alta recaptada en tots els anys de projecte. Aquesta recaptació és fruit de les aportacions de la venda del calendari solidari (74.012,68€), de la Vertical de Montserrat (1.347,71€) i de la Cursa de Cercs (5.484€). Entre el donatiu també hi ha l’aportació de 420€ dels treballadors i treballadores de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, provinents d’un premi en el passat sorteig de la Grossa de Nadal.

A l’acte, hi van assistir el director dels Serveis Territorials a Girona, Albert Ballesta, la regidora de Dinamització del Territori de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau; el director de l’Obra Social de Sant Joan de Déu, Oriol Bota, el director de Bombers de Barcelona, Sebastià Massagué; el cap de la Unitat Territorial de Girona dels Bombers de la Generalitat, Lluís Regincós; el cap de parc de Girona, el rosinc Miquel Trulls; Víctor Burgueño en representació del Dr. Ángel Montero Carcaboso, membre de l’Equip investigador del, Hospital Sant Joan de Déu Barcelona; Núria Martínez València, Coordinadora Eix Solidaritat de Sant Joan de Déu Terres de Lleida i Daniel Ibarz Pérez, Director Fundació Bayt al-Thaqafa, entre d’altres.

També va comptar amb la presència de Rosanna Vidal i Eddy Kelele, dos dels fotògrafs que han participat en el calendari solidari d’enguany.

El director de l’Obra Social de Sant Joan de Déu, Oriol Bota, ha destacat la importància d’aquest projecte que ja porta 8 edicions i que, any rere any, “estem fent créixer aquesta bola de neu” on ja s’han acabat incorporant les curses de Muntanya de Cercs i la Vertical Montserrat. A més, també ha destacat que el projecte no hauria estat possible si no hi hagués els nens i les nenes, i si els bombers no obrissin les parcs i estiguessin disposats a mullar-se i a jugar amb els infants”, fent referència a les escenes que queden reflectides amb les fotografies del calendari. Així mateix, també ha agraït la col·laboració dels fotògrafs que han participat de forma altruista en el projecte.

Per part de Bombers amb Causa, Tània Penas, cap de parc de Camprodon, va destacar que “des dels més petits als més grans, tots hem aportat el nostre gra de sorra per ajudar a la canalla” que són els autèntics protagonistes d’aquest projecte.

Els infants que hi van assistir, la majoria participants del projecte del Calendari Solidari, van ser rebuts pels Bombers Pallassos que també van fer una petita actuació per cloure l’acte.

Es van lliurar un total de cinc xecs. El primer de 48.000 € a la beca de recerca de l’Hospital Sant Joan de Déu. S’ha donat al projecte ‘Inhibition of the PI3K/Akt pathway in pediatric high grade and diffuse intrinsic pontine gliomas (pHGG/DIPG)’ de l’investigador Dr. Ángel Montero Carcaboso. És el coordinador del Grup de Tractament del càncer pediàtric, de l’àrea de recerca de Biologia molecular i cel·lular dels tumors del desenvolupament de la Fundació per a la Recerca Sant Joan de Déu. L’objectiu del projecte és el desenvolupament d’estratègies innovadores i translacionals que contribueixin a millorar les teràpies dels tumors sòlids pediàtrics de mal pronòstic. Mitjançant el desenvolupament de models tumorals derivats de pacients, obren un ventall enorme de possibilitats per obtenir dades clínicament rellevants que aconsegueixin tractaments radicalment innovadors i sistemes d’alliberament de fàrmacs.

També, com en l’edició anterior, el calendari Bombers amb causa 2019 incorpora a la infància en risc d’exclusió social finançant, a més, 4 projectes amb els 33.494€ restants:

  • Per segon any consecutiu es va fer lliurament d’un xec d’11.715€ al projecte Respir CSMIJ de l’hospital de dia de Sant Joan de Déu Terres de Lleida. El projecte dona suport als infants i joves amb trastorns mentals greus i amb situació de vulnerabilitat, atesos a l’àrea de Salut Mental Infantil i Juvenil, i a les seves famílies. Els diners es destinaran a finançar estades d’estiu, Nadal, Setmana Santa i altres activitats de lleure, programes d’estimulació musical i d’activitat física regular que milloren la seva qualitat de vida, produint un benestar físic i mental.
  • El tercer xec, d’un import de 6.480€, va ser pel projecte ‘Somriu sóc el teu amic’ de l’hospital de dia de Sant Joan de Déu Terres de Lleida. Es tracta d’un projecte de teràpia assistida amb animals. Té com a objectiu millorar les competències emocionals, cognitives, habilitats socials, i hàbits saludables del grup d’infants amb trastorn mental que són atesos al centre mitjançant dinàmiques grupals amb gossos.
  • El projecte Activitat física amb infants i joves amb problemes de salut mental de l’hospital de dia de Sant Joan de Déu Terres de Lleida, va ser el destinatari d’un xec de 1.820€. Es tracta de facilitar-los el coneixement de diferents esports i la seva pràctica a través de l’acondicionament d’espais i material. L’esport és molt eficaç en el tractament de la patologia mental, ja que minimitzen els símptomes com la depressió, augmentar l’autoestima, perfeccionar les habilitats socials i personals.
  • I finalment, es va lliurar un xec per un import de 13.479€ al programa Reforç escolar per a nens i nenes nouvinguts de la Fundació Bayt Al-Thaqafa al seu centre de Ciutat Vella, Barcelona. El projecte té com objectiu acompanyar socioeducativament a infants en risc d’exclusió social d’origen migrant i propiciar processos de treball per afavorir la integració dels i de les menors migrants en els centres educatius i el seu entorn. Com ha destacat, Daniel Ibarz, “per passar de la cultura de la confrontació i l’autoafirmació a la cultura del diàleg, l’apertura i la cordialitat”. Es fan classes de reforç en diferents matèries, reforç de llengua catalana i castellana, reforç en noves tecnologies i també, es fan sortides culturals i d’oci i casal infantil per fomentar les relacions interculturals.

Aquesta ha estat la vuitena edició del calendari solidari. L’Arnau Fabregat, l’Òscar Sánchez i en David Colomé, voluntaris del Cos de Bombers de la Generalitat, van iniciar Bombers amb causa amb la intenció de recaptar fons per a la recerca en malalties infantils. En el transcurs dels anys, el projecte ha acabat implicant fotògrafs, il·lustradors, empreses, mitjans de comunicació i altres cossos de bombers que, de manera altruista, han fet gran el projecte; com el de l’Ajuntament de Barcelona i el del Principat d’Andorra.

El calendari solidari “Bombers amb causa”

Els Bombers de la Generalitat i l’Obra Social Sant Joan de Déu col·laboren per vuitè any consecutiu en aquest projecte solidari. L’Arnau Fabregat, l’Òscar Sánchez i en David Colomé, voluntaris del cos de Bombers de la Generalitat, van engegar Bombers amb causa, un calendari solidari per recaptar fons per a la recerca en malalties infantils. La seva implicació i il·lusió ha fet créixer el projecte amb fotògrafs, il·lustradors, empreses, mitjans de comunicació, altres cossos de bombers que, de manera altruista, han fet gran el projecte.

El projecte també compta amb la Cursa de Muntanya Bombers amb Causa, que ha celebrat la seva tercera edició a Cercs, i amb la segona edició de la Cursa Vertical de Montserrat. Ambdues, amb molt bona acollida per part de participants, institucions i col·laboradors.

En aquestes vuit edicions el projecte solidari ha recaptat ja 434.691€.

Les sessions, que es van fer entre juny i agost, van tenir lloc en diferents localitats, com ara Andorra, Amposta, Barcelona, Girona, Gironella, Lleida, Matadepera, Maçanet, Mollet del Vallès, Puigcerdà, Reus i Vilanova i la Geltrú. Enguany el fil argumental del calendari de 2019 ha estat ‘La complicitat dels infants amb els bombers’. Cada sessió ha intentat mostrar, de manera divertida, la relació del personal de bombers i els infants.

Fotògrafs amb causa

Des del seu inici, el calendari solidari “Bombers amb causa” ha comptat amb la participació desinteressada de diversos fotògrafs de reconegut prestigi professional que han dotat al calendari d’una alta qualitat en les seves fotografies.

El projecte ha comptat amb la important aportació de fotògrafs i fotògrafes, amb un perfil fotoperiodístic, que s’han implicat de forma molt decidida en el calendari. Enguany, hi han col·laborat professionals com en Joan Revillas, Pablo Tosco, Anna Surinyach, Juan Carlos Tomasi, Pau Coll, Núria López Torres, Aleksandra Dynas, Rosana Vidal, Jordi Pou, Lluís Calsina, José Carlos Leon i Eddy Kelele.

Un any més, l’il·lustrador Javi Royo ha tornat a col·laborar cedint el disseny i els adhesius per decorar i personalitzar el calendari, incloent-hi una col·lecció de stickers