Els Bombers i el Banc de Sang i Teixits junts un altre cop a Roses en una campanya de donació de sang

Els Bombers t'acompanyen a donar sang
Imatges de Roses en l'últim dia de la campanya 'Els Bombers t'acompanyen a donar sang'

Els Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits de Catalunya han portat a terme una campanya conjunta arreu del territori català de donacions de sang, i ahir va ser el torn de Roses

Els Bombers t'acompanyen a donar sang
Imatges d’ahir a Roses de la campanya ‘Els Bombers t’acompanyen a donar sang’

A l’igual que a la resta de Catalunya, el Parc de Bombers de Roses i el Banc de Sang i Teixits de Girona van participar ahir a la campanya ‘Els bombers t’acompanyen a donar sang’.
Una iniciativa que arriba a la seva segona edició, després que l’any passat un grup de bombers de diferents àmbits i regions impulsessin aquesta campanya de donació de sang. “I com l’any passat va anar molt bé la repetim aquesta iniciativa, sobretot en aquesta època d’abans de Setmana Santa, quan arriben uns dies festius en les quals necessitem més reserves de sang”, va afirmar la Promotora del Banc de Sang i Teixits de Girona, Cristina Valverde, la qual va destacar que “actualment estem prou bé de reserves, les anem mantenint, el què passa és que fem aquesta campanya perquè quan arriben aquests dies festius no podem fer-ne, i necessitem augmentar les reserves de sang els dies previs”.

35 donacions

Llavors després de passar per Lloret de Mar el dia 8 de març, per Girona els dies 9 i 10 de març, i Santa Coloma de Farners el passat dia 11, ahir a l’Illa Ítaca de Roses es va muntar una unitat mòbil de donació de sang, on van anar un total de 35 persones a fer la seva aportació, més 9 que es van oferir per que, per diferents motius, no van poder sanb.

A banda de la unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits, es va ubicar a l’espai de l’illa Ítaca una dotació de bombers amb un vehicle pesant, per ensenyar als més petits, i es van realitzar jocs per a la mainada, entre d’ells les dianes per a llençar aigua o la figura de cartró d’un bomber per fer-se fotografies.

Però l’activitat que més expectació va crear var ser l’excarceració que van portar els bombers de Roses per extreure a un nen, que voluntàriament va voler participar, d’un vehicle que havia bolcat en un suposat accident de trànsit. “Són exhibicions per mostrar a la ciutadania la tasca que desenvolupen els bombers, que són molt més que apagar incendis”, va afirmar el Cap de Bombers de Roses, Antonio Santiago.

Una dada a tenir en compte del perquè es fan tantes campanyes de donació de sang

El Banc de Sang i Teixits de Catalunya fa diàriament campanyes de donació de sang per augmentar les seves reserves, i es fan campanyes cada dia perquè les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies, i els glòbuls vermells als 42.
Per aquest motiu és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.