Bona actuació dels Vailets de l’Empordà a la diada castellera de Manresa

Vailets de l'Empordà

Un pilar de 5 que els Vailets de l'Empordà van portar a plaá durant la diada castellera de Manresa

Primer gran desplaçament del mes pels Vailets de l’Empordà, que van viatjar fins a Manresa

Vailets de l'Empordà
Un pilar de 5 que els Vailets de l’Empordà van portar a plaá durant la diada castellera de Manresa

El passat dissabte, 10 d’octubre, els Vailets de l’Empordà van viatjar fins a la capital del Bages, Manresa, per tal de tornar la visita que la colla local, els Tirallongues de Manresa, van realittzar el passat mes de juliol a Castelló d’Empúries pels actes de la Setmana Vaileta. Els Castellers de Santpedor van completar el cartell de la diada castellera.

Totes tres colles arrancaven les seves demostracions amb pilars de 4. Santpedor va sortir a plaça descarregant un pilar de 4, al mateix temps que els Vailets descarregaven dos pilars de 4 mirant en sentit invers. Per la seva banda, els amfitrions van realitzar dos pilars de 4 simultanis, descarregant-ne sols un d’ells, ja que, l’altre va quedar en intent desmuntat.

A la ronda de castells, portada a terme al pati de la Casa Caritat de Manresa, van començar els Tirallongues de Manresa amb la descarregada del seu 3 de 7, que van donar pas als Vailets de l’Empordà, els quals van aconseguir portar a plaça un 3 de 6 amb agulla descarregat amb fermesa. Per la seva banda, Santpedor va iniciar la tanda apuntant al seu marcador la descarregada del 3 de 6, que tancava el primer torn de castell.

Els amfitrions van ser els encarregats d’obrir la segona ronda de castells amb una nova construcció de 7 pisos a plaça. Aquesta vegada però, els manresans van descarregar el 4 de 7, arrancant una sonora ovació. Tot seguit, els de la camisa blau cel van portar una torre de 6 quieta i segura, construcció que ja comença a ser fixa a les diades en les que participen els castellonins. De nou, els Castellers de Santpedor van tancar el torn descarregant el 3 de 6 amb agulla, essent el seu autèntic plat fort de la demostració.

L’última ronda de castells, la que havia de ser la més relaxada per les colles, els Tirallongues van sorprendre al seu públic amb el 5 de 6, mentre que els empordanesos van tancar la tanda de castells amb un 3 de 6 descarregat, de la mateixa manera que, els Castellers de Santpedor acabaven el seu torn amb la descarregada del 4 de 6.

Per finalitzar la diada es va realitzar una ronda de pilars, fent un de 5 en solitari els castellers de Manresa, per tot seguit, tancar la diada els castellers de Castelló d’Empúries i els de Santpedor amb dos pilars simultanis. La colla de la camisa groga, marxava del Bages amb un nou pilar de 4 descarregat i una forta ovació del públic present a la Casa Caritat de Manresa. Per la seva banda, els Vailets van descarregar un nou pilar de 5 abans de tornar cap a l’Empordà, per preparar-se per al seu proper desplaçament que els portarà fins a Guissona.