Molt bona valoració de les Barraques de la Festa Major de Roses per part de les colles de Carnaval

Diferents moment viscuts a les Barraques de la Festa Major 2016

La gran majoria dels barraquers consideren que el cartell  de les Barraques de la Festa Major era prou atractiu per atraure molt de públic al recinte firal

Festa Major de Roses 2016
Diferents moments que han vist les Barraques de la Festa Major 2016

Els barraquers coincideix en fer una bona valoració en quant al desenvolupament de les Barraques d’enguany. Barraques que es gestionen les colles de Carnaval de Roses i que la majoria considera que el cartell era de prou qualitat per atraure públic i obtenir així bons guanys per destinar-los a les seves carrosses de Carnaval.
Una valoració que hem copsat l’últim dia de Barraques, el dilluns, per preguntar a cadascuna de les colles el seu grau de satisfacció i la valoració que fan de com s’han desenvolupat les Barraques de la Festa Major d’enguany.

“Una valoració molt positiva”, va afirmar Evaristo Vinyales de la Colla Els Amics, per assenyalar que “nosaltres hem tingut molts de clients i ha anat tot bé, sense cap tipus de problema, han estat unes Barraques ben organitzades”. Tot i això, Vinyales va dir que “si s’ha de posar un però, seria el fet que crec que hauria de venir un grup amb més de renom que els han vingut enguany, tipus Mojinos Escocíos”.

Per la seva banda, Sergi Cayuela, cap de colla de la Bai de Feis va afirmar que “del cartell l’únic grup que se salva és Di-Versiones, van ser els únics que van  portar molt gent. Ni Els Catarres ni La Raíz, els millors van ser Di-Versiones, tot i que van fer un concert curt. El problema, però que hi ha és que quan s’acaben els concerts la gent marxa”.

“Va haver-hi molta gent tant el dia de Els Catarres com en el de Di-Versiones, però era gent jove, i amb persones més adultes es guanya més diners perquè tenen més poder adquisitiu”, va dir la Claudia Chantres, de la Colla Els Nens Plegats, que va remarcar que “ha anat bé, però han hagut anys millors”. La Claudia també es va queixar que Di-Versiones plegués més d’hora de l’estipulat, ja que “vam guanyar menys diners”.

“A partir de Els Catarres ha anat molt bé, amb una bona organització, tot perfecte”, va dir un concís Carles Ferrer, de la colla A Corre Cuita.

La Carme Trull, de la colla Ens Falta Temps, referint-se a la part musical va afirmar que “a l’haver-hi un cartell prou atractiu respecte als grups que tocaven ha vingut molta gent, que s’ha vist reflectit en els beneficis”.

“Comparat amb l’any passat que va ser  molt dolent, enguany ha estat molt i molt bé, ja que els grups que van tocar els últims tres dies, divendres, dissabte i diumenge, han estat molt bé”, va destacar la Mònica Bernal, de la Pim Pam Pum.

“En questió de música per mi ha estat el millor any”, va dir el cap de colla de Los Nenucos, David Gómez, per remarcar, referint-se a l’Ajuntament, que és el que contracta els grups que “els hi dono un deu, la veritat, ja que s’ha treballat molt amb Els Catarres, tot i que amb amb Di-Versiones va ser el millor dia, la llàstima és que el concert va durar poc”.

“Han estat molt bé, ha vingut molta gent, jo era una mica reticent amb el cartell, ja que, per exemple no coneixia La Raíz, i per tant no sabia si portaria gent o no, i he de reconèixer que va estar molt bé, va venir gent, i això econòmicament, per nosaltres, és bo”, va destacar Ferran Prats, cap de la colla Scargottins.  

Albert Font, corresponsable de la colla Fins Aquí Hem Arribat, va assenyalar que “ha estat fantàstic, gràcies al cartell ha vingut moltíssima gent”, però tot i això Font consideren que a les Barraques de Roses “hi ha el problema que després dels concerts no hi ha res més, no pot posar-hi tampoc música a la barraca i degut a això la gent marxa, i no es pot fer tot el negoci que es podria fer”.

“Han estat unes bones Barraques, la meteorologia ens ha respectat, la afluència de gent ha estat molt bona, els concerts han estat a l’alçada i esperem que molts anys siguin igual que aquest”, va dir Iago Coll, de la colla Venim de l’Hort.

Joan Pérez, de la colla els +K’s, també es va mostrar satisfet de com van anar a les Barraques a l’assenyalar que “faig una valoració bastant bona, perquè som de les últimes –referint-se a que la seva barraca estava situada de les més allunyades de l’escenari- i podem estar satisfets de la caixa que hem fet, perquè ara ja podrem començar a fer la carrossa i pagar la nau”.

Des de la barraca gestionada per la colla Torrecastanyes la valoració “és dolenta en el sentit que la gent es queda al davant, i nosaltres estem al darrera de tot, i aquí no ve ningú”, va dir la Carol Viñuela, component d’aquesta colla que va reconèixer que el “era fabulós, però nosaltres tancàvem els primers perquè sempre estem al darrera, ja que fa 5 anys que ens toca aquí”, va lamentar.

En Narcís Vilà de la Colla del Tech, en la línia del que van expressar la majoria dels barraquers va fer una valoració de les Barraques “molt positiva i els concerts d’enguany haurien de ser cada any, perquè la qualitat dels grups fa venir més gent, és evident i és clau, i més si no està en una posició capdavantera”, fent referència a que la seva barraca, juntament amb la de la colla Torracastanyes eren les que estaven més llunyanes de l’escenari.
Una dada important aquesta, perquè com totes les colles saben, a part de treballar més si s’està a prop de l’escenari, el marge de benefici també és major, ja que la beguda sempre deixa un marge més ampli que el menjar, i les Barraques que hi són al costat dels concerts serveixen, principal i bàsicament, beguda.

Sigui com sigui, la valoració general del funcionament de les Barraques de la Festa Major de Roses 2016 per part dels barraquers ha estat molt bona. Valoració basada primordialment en si han treballat molt o poc. I per les seves opinions han treballat. No sabem si prou, però segur que el suficient per desitjar que “tan de bo tots els anys sigui com aquest”.   

Exit mobile version