Fira de la Rosa de Roses

Brutal el concert de Robe a Sons del Món

Festival Sons del Món
Robe durant la seva actuació al Festival Sons del Món

Els incondicionals, i els que no, de l’excantant d’Extremoduro van xalar amb el concert que va oferir Roberto Iniesta, Robe, a la Ciutadella de Roses

El rellotge marcava les 10 de la nit en punt i dalt de l’escenari de Sons del Món no hi havia ningú. I ningú del respectable, la majoria incondicionals de Robe Iniesta, no deia ni “mú”. Potser, perquè ja sabien que la puntualitat no és el fort del ex-cantant d’Extremoduro.
El cas és que quan tot just passaven 15 minuts i van aparèixer en primer lloc els músics, i per últim Robe amb uns pantalons-faldilla verda i una samarreta blanca de tirants, tampoc ningú es va recordar de si l’actuació havia començat tard. Ningú va tenir la sensació Del tiempo perdido, primer tema que va interpretar el cantant, després del qual es va dirigir al públic per dir-li que “disfrutad del momento porqué ahora es cuando”, fent al·lusió al nom a la gira que l’està portant a més de 40 ciutats de tot el territori espanyol.
De seguida va seguir amb Per sobre del bien y del mal, Por ser un pervertido i  La canción más triste, després de la qual va arribar la primera cançó que va interpretar d’Extremoduro, Si te vas.

Robe i el seus músics va continuar foten-li canya per al gaudi del públic fins arribar a cantar les 10 primeres cançons (l’última Ininteligible), és a dir, fins a completar la primera hora de concert, que és quan va decidir donar-se un descans a ell mateix a la vegada que al personal, que va acudir en massa al Village a refrecar-se, alguns, fins i tot, amb aigua.

I després d’un mitja hora, Robe va tornar a l’escenari per repassar el repertori de del Mayeútica, per deixar per al final tres últims temes, tots ells de l’època d’Extremoduro, A fuego, Salir i Ama, ama, ama y ensancha el alma, que van posar punt i final a tres hores d’un brutal actuació de Robe a la Ciutadella de Roses en la setena nit de concerts de Sons del Món.