Brutal primera etapa de 314 km la que va fer Lluís Puigbert del Club Ciclista Roses de Roses a Vielha

De Roses a Hondarribia en tres dies de bicicleta

Lluis Puigbert pujant el port de la Bonaigua / Foto: Montse Moreno

Puigbert va estar 16 hores a sobre la bicicleta i va superar el quilometratge previst en la 1ª etapa per assolir el repte de fer Roses-Hondarribia en 3 dies

De Roses a Hondarribia en tre dies de bicicleta
Lluis Puigbert pujant el port de la Bonaigua / Foto: Montse Moreno

Lluís Puigbert, del Club Ciclista Roses, que va sortir de les portes de la Ciutadella quan passava 1 minut del nou dia de divendres amb el repte d’arribar a Hondarribia (País Basc) en només tres dies, va afirmar que la primera etapa era clau per aconseguir-ho. I aquesta primera etapa suposava cobrir els gairebé 300 km que hi ha fins al Port de la Bonaigua.

Però el ciclista del club rosinc va anar més enllà perquè va arribar fins a Vielha totalitzant 314 quilòmetres amb 5.500 metres de desnivell acumulat pels quals va estar a sobre la bicicleta 16 hores i 24 minuts. Una maratoniana i dura etapa en la que Puigbert ha hagut de pujar el port del Cantó amb 200 quilòmetres a les cames, i el port de la Bonaigua, que és el que em feia més respecte, quan ja portava 270 km, però m’he trobat bé i he decidit tirar fins a Vielha”, va afirmar en Lluís.

El moment més complicat d’aquesta primera etapa, a part de la pluja que ha hagut de suportar mentre ascendia la Bonaigua, ha estat “entre les 5 i les 6 de la matinada, ja que com portava tota la nit pedalant i sense dormir aquest moment se m’ha fet dur, però a la que ha sortit el sol s’han carregat les bateries i ja m’he sentit a gust tot el dia”, va explicar en Lluís des de Vielha.

El regidor d’Esport de Roses el va acompanyar fins a Olot

Lluís Puigbert ha volgut agrair a Juan M. Fernández, Ferdy, “perquè ens ha acompanyat fins a Olot (a ell i la seva dona que li va fer d’assistència en aquesta primera etapa), i ha fet que les hores de la nit, que són les més dures, hagin estat més distretes”.

Avui, etapa del Tour de França

Avui, esperant “no acusar el cansament” el ciclista del C.C. Roses fa una etapa més curta, però molt més dura que la d’ahir ja que ha de pujar quatre ports mítics del Tour de França, el el Coll del Portillón, el Coll del Peyresourde, el Coll d’Aspin i, per últim el Coll del Tourmalet, per arribar com té previst, a Argelés Gazost després de pedalar durant uns 170 quilòmetres.