C.P.E.R. La Perola, un club que s’ha fet gran i conegut al món de la pesca gràcies al seus socis

El Club de Pesca Esportiva Roses La Perola ha passat en 4 anys d’organitzar concursos per la badia de Roses a participar en el darrer campionat d’Espanya de Pesca a la modalitat de Surfcàsting celebrat a València

Neix a Roses un Club de socis, d’amics, de Pesca

C.P.E.R. La PerolaEl Club de Pesca Esportiva Roses La Perola es va fundar l’any 2010 com una associació sense ànim de lucre. Una entitat composada per pescadors en la modalitat de Surfcàsting (pesca des de la sorra de la platja), i la modalitat de Rokfishing (pesca des de les roques).

Un grup d’amics de Roses, amants de la pesca esportiva, es van reunir per mirar de crear una entitat dedicada a aquesta activitat pesquera. Així, els assistents d’aquella trobada, Javier Rodríguez, Manel Coll, Angel Monedero, Javier Crespo, Alberto Fernández, Àngel Alaves, i Àlex Castelló, van decidir crear el Club de Pesca Roses La Perola.

Es va decidir que Coll fos el president, Fernández el vicepresident i Crespo el Vocal.

En el seu primer any d’existència, el Club va aconseguir 19 socis, amb els quals es va decidir crear la primera Lliga Social de Pesca de Roses composada per 12 proves o concursos, 9 de Surfcàsting (platja) i 2 de Rockfishing (roca). Un certamen que es va iniciar al maig del 2010 i que va finalitzar al mes de novembre del mateix any, i a on els participants van gaudir de valent practicant el seu esport favorit, la pesca.

El guanyador va ser el president del C.P.R. La Perola, Manel Coll, seguit pel vicepresident, Alberto Fernández, i Javier Rodríguez, que va pujar al tercer esglaó del podi.

Com la iniciativa havia anat molt bé, tant en quant a l’organització, com pel gaudiment dels participants durant la celebració de les diferents proves, el Club es va posar a treballar, ja a l’hivern d’aquell mateix, 2010, en l’organització de la 2ª lliga.

Any 2011

C.P.E.R. La Perola
Alberto Fenández preparant la canya en una de les proves de la Lliga Social de Surfcàsting

Una lliga que va passar de tenir 19 participants a 26, que van ser els pescadors que es van inscriure al 2011 per a la segona edició del certamen.

Els responsables del C.P.R. La Perola van decidir augmentar el nombre de proves, que va passar d’11 a 20, “una barbaritat”, assenyala l’actual president de l’entitat, Alberto Fernández, “però les vam fer!”, exclama, “tot i que va ser una mica esgotador perquè realitzar 20 proves va ser complicat, potser ens vam precipitar però ho vam fer perquè l’any anterior es van semblar poques”, puntualitza Fernández.

Ja en aquesta segona edició de la Lliga Social de Pesca, el club La Perola va passar a ser conegut més enllà de l’àmbit merament local per tenir ressò comarcal i, fins i tot, a provincial, ja que van participar al campionat pescadors provinents d’Olot i la capital Girona.

Cal destacar que aquell any els responsables de l’entitat van decidir suprimir les proves de roca, per tant, es va disputar només a la modalitat de Surfcàsting. Una modalitat que no se li va donar malament a Alberto Fernández, ja que es va proclamar campió de la 2ª Lliga Social organitzada per La Perola.

Peró l’esforç que significava i, sobretot, “perquè molts del participants no complien amb la seva absència durant les darreres proves de la lliga”, el campionat de l’any següent es va escurçar de 20 a 15 concursos.

Any 2012

C.P.E.R. La Perola
José Moral, Alberto Fernández i Toni Castillo, podi final de la III Lliga Surfcàsting del C.P.E.R. La Perola

Tot això, el ressò en el món de la pesca de la Lliga Social de Surfcàsting i per conseqüència el C.P.R. La Perola, va traspassar la demarcació de Girona per arribar a la província de Barcelona, ja que a la Lliga del 2012, a banda d’augmentar el nombre de participants de 20 a 33, es va inscriure el pescador barceloní, José Moral.

Així, a la tercera edició d’aquest certamen de pesca de Roses es van inscriure pescadors d’Olot, Llançà, la Bisbal, Girona, Barcelona i, evidentment, Roses.

L’objectiu d’escurçar de 20 a 15 el nombre de proves de la Lliga per tal que els pescadors participessin fins al final del campionat es va assolir amb èxit, la qual cosa va anar en benefici de la qualitat del certamen.

Per segon any consecutiu, el llavors vicepresident, Alberto Fernández, es tornava a proclamar campió, seguit de Toni Castillo de Llançà, que va fer segon, i del pescador, provinent de Barcelona, José Moral, que va quedar tercer.

1er Open Mar-Costa Vila de Roses

C.P.E.R. La Perola
El guanyador del 1er Open Mar-Costa Vila de Roses, Àlex Casanellas (esquerra) amb el expresident del Club

A banda d’aquesta lliga social de Surfcàsting, els membres del Club de Pesca La Perola, amb l’objectiu de difondre i promocionar aquesta modalitat de pesca van organitzar el 1er Open de Pesca Mar-Costa de Roses. Un certamen que va esdevenir tot un èxit de participació amb 67 pescadors inscrits, provinents d’arreu la demarcació de Girona i la província de Barcelona, i que va comportar acotar tot el litoral rosinc de la platges de Santa Margarita.

C.P.E.Roses La Perola, club membre de la Federació Catalana de Pesca

C.P.E.R. La Perola
Participants de la 3ª Lliga Social de Surfcàting del C.P.E.R. La Perola

A finals de l’any de 2012, els responsables de La Perola van prendre una decisió que esdevindria un punt d’inflexió en la trajectòria de l’entitat: federar-se com a club.

La Federació Catalana de Pesca va fer pública la normativa que per poder organitzar proves o concursos de Surfcàsting, els clubs s’havien de federar, així com els participants treure’s la llicència federativa.

I van decidir inscriure l’associació que van crear al 2010 en la Federació Catalana de Pesca com Club de Pesca Esportiva Roses La Perola, afegint la vessant Esportiva que li faltava al nom, tot i que aquest canvi de nomenclatura no es va fer oficial fins a mitjans d’aquest 2013.

El fet que per poder participar a la Lliga organitzada pels responsables de La Perola s’havia de pagar la corresponent quota de la llicència federativa, no va minvar el nombre de socis que participarie a la seva 4ª edició, que es va celebrar com les anteriors a diferents indrets de la badia de Roses.

Any 2013, estrena i èxit al Campionat de Catalunya

C.P.E.Roses La Perola
Jordi Segura (esquerra), campió de Catalunya de Surfcàsting, i Joan Tena, tercer del campionat

Un lliga que enguany va constar de només 9 proves i que va començar a finals del mes d’abril per acabar al setembre. El motiu, que el campionat de Catalunya de Surfcàsting es disputava al mes de març, i al mateix van decidir participar 7 pescadors del club rosinc: Jordi Segura, Joan Tena, Miguel Haro, Emilio Rueda, Viti Alonso i Alberto Fernández, que com a campió de la lliga local va ser convidat per la Federació de Pesca per participar sense necessitat de pagar la quota d’inscripció.

Era el primer cop que el pescadors del C.P. E. R. La Perola sortien a fora a competir en nom del club. I el resultat va ser tot un èxit. El campionat somiat, ja que Segura es va proclamar campió de Catalunya i Tena va quedar en tercera posició.

D’aquesta manera el Club de Pesca Esportiva Roses La Perola traspassava la frontera del litoral de la badia de Roses per donar-se a conèixer a tot el litoral català.

Sense sort a l’Open de Clubs català

Tot seguit del campionat català Sènior individual de Surfcàsting es va celebrar el torneig Open de Catalunya de Clubs, al qual La Perola va presentar un equip format per Miguel Haro, Emilio Rueda, José Moral, Viti Alonso, Manfred Kurtz i Alberto Fernández. Un certamen que va ocórrer tot el contrari que al campionat individual, ja que la mala sort en les captures i la inexperiència com a equip va passar factura als pescadors del club rosinc que van finalitzar l’Open en la dotzena i última posició.

Celebrat l’èxit al campionat individual i oblidada la decepció de l’Open de Clubs, els socis de La Perola es van centrar en la seva Lliga Social. Una lliga que superava el record de pescadors presentant-se 38 a la primera prova, tot i que a mitjans de temporada van haver d’abandonar la lliga i el club, per motius personals, el president Manel Coll i Manolo Herruzo, membre també de la Junta.

Va ser doncs quan, als voltants del mes de maig, Alberto Fernández va agafar les regnes de l’entitat com a president del Club.

1ª Lliga Interclubs

C.P.E.R. La Perola
Pescadors del F.P.E. Olot, campió de la 1ª Lliga Interclubs de Pesca Surfcàsting de Girona

Cal destacar que aquest any tres clubs gironins de pesca el F.P.E. Olot, el 4 Jotes de Cassà de la Selva i el C.P.E.Roses La Perola van organitzar al primera Lliga Interclubs, composada de tres proves, cadascuna de les quals un club es feia responsable de la seva organització.

Aquesta primera Lliga va ser guanyada pel Foment de Pesca Esportiva Olot, i a nivell individual Pol Muro va quedar campió i Ernest López segon. Tots dos del club d’Olot, a la vegada que socis de La Perola.

2on Open de Pesca Mar-Costa Golf de Roses i triomf del C.P.E.R. La Perola

C.P.E.R. La Perola
Miguel Haro (esquerra) Eva Espuña i Ernest López (centre) al podi del II Open de Pesca Mar-Costa Golf de Roses

El Club de Pesca Esportiva Roses La Perola va organitzar el segon Open de Pesca Mar-Costa Vila de Roses, tot i que en aquesta segona edició, la prova es va disputar, per temes logístics, a la platja de Sant Pere Pescador.

Un torneig en el que l’entitat va fer gairebé ple al podi dels guanyadors, ja que el soci d’Olot, Ernest López, el va guanyar i Miguel Haro, de Girona, va quedar en segona posició. Destacant que la primera dona classificada de l’Open va ser la pescadora, també d’Olot i, també sòcia del club rosinc, Eva Espuña.

Selecció Catalana de Pesca Surfcàsting

Al passat mes de setembre es va portar a terme les proves de selecció per representar a Catalunya en el campionat d’Espanya de Pesca Surfcàsting, a la vegada que el torneig de Pesca Mar-Costa Selectiu de 1ª i 2ª Divisió Catalana.

Una concurs organitzat per la Federació Catalana a la platja barcelonina de Castelldefels, i en la que Jordi Segura, com a campió de Catalunya i Joan Tena com a tercer classificat del certamen català, van participar com a pescadors de 1ª divisió.

Al final de les diferents proves el pescador de la Bisbal de l’Empordà i soci de La Perola va donar la campanada classificant-se per al campionat d’Espanya. Joan Tena, per la seva banda, tot i no tenir el seu dia, va aconseguir mantenir-se com a pescador de 1ª divisió.

Alberto Fernández, tricampió de la Lliga Social de Surfcàsting del C.P.E.R. La Perola

C.P.E.R. La Perola
Alberto Fernández, tricampió de la Lliga Social Surfcàsting del C.P.E.R. La Perola

El president del Club de Pesca rosinc es va proclamar campió després de disputades les 9 proves de la Lliga Social. Un títol que aconseguia per tercer any consecutiu en totalitzar un total de 227 puntos per davant dels 213 d’Ernest López i els 209 punts de Pol Muro.

La lliga, d’aquesta manera en les seves primeres quatre edicions ja tenia un tricampió, destacant a més que els cinc primers classificats tenen l’opció, com a premi, de participar en el proper campionat de Catalunya de l’especialitat. Així, a més del esmentats tres primers, podran optar al títol català Luque Arjona i Toni Castillo.

Campionat d’Espanya de Pesca Mar-Costa

C.P.E.R. La Perola
La Selecció Catalana de Pesca Surfcàting, amb Jordi Segura, el primer per l’esquerra

El campionat estatal de Surfcàsting es va celebrar a les platges valencianes de Malvarrosa i Patacona i allà en Jordi Segura es va desplaçarà acompanyat d’Alberto Fernández i Joan Tena.

Segura, tot i no tenir punxar en un dels dos dies de campionat va aconseguir les suficients captures, juntament amb la resta de components de la selecció catalana, per assolir Catalunya la medalla de bronze del certamen.

Fi de la temporada

C.P.E.R. La Perola
Alguns dels socis del C.P.E.R. La Perola en el sopar de cloenda de la temporada 2013

I amb el campionat d’Espanya el Club de Pesca Esportiva Roses La Perola va donar per finalitzada la temporada 2013.

Una temporada que ha fet que l’entitat hagi passat de tenir un ressò a nivell local a ser conegut arreu del litoral mediterrani. Una cloenda que es va celebrar amb un sopar el passat 9 de novembre, i que va servir per lliurar els premis de la 4ª Lliga Social de Surfcàsting.

Si l’any passat, 2012, va ser l’any de la seva confirmació com a Club de Pesca Esportiva, enguany ha estat el de deixar empremta més enllà de la badia de Roses, més enllà de la Costa Brava i més enllà de Catalunya.

Un èxit que ha estat possible a tots i cadascun del seu socis que actualment són 36: Alberto Fernández, Ernest López, Pol Muro, Luque Arjona, Toni Castillo, Jordi Segura, Miguel Haro, Alejandro Soria, Eva Espuña, José Moral, Joan Tena, Toni Ortíz, J. Antonio González, Jaume Marginet, Carlos Molina, Micki Sánchez, Adrià Ballesta, Antonio Gutiérrez Guti, Alberto Vallejo, Ana Pérez, Pedro Pablo, José Morente, Viti Alonso, Ramon Olcina, Eduard Bordas, Miquel Rabasseda, Lorena Cantó, Emilio Rueda, Angel Alavés, Marc Vissi, Manfred Kurtz, Pepe, Ruben Cases, Javier Crespo, Xicu, Angel Monedero.

I preparant la temporada 2014

C.P.E.R. La Perola
Assemblea general del C.P.E.R. La Perola

El passat dissabte, 21 de desembre, el Club de Pesca La Perola va celebrar la seva Assemblea anual amb l’assitència d’una vintena de socis. Els punts a tractar van ser els comptes, que per primer any van donar un saldo positiu, les quotes dels socis per a l’any vinent, i la composició de la nova Junta.

En aquest darrer apartat es va ratificar com a President a Alberto Fernández, com a Vicepresident es va nomenar a Joan Tena, continuant com a Tresorer Àngel Alaves i com a Secretari Javier Crespo. Els 4 vocals de la Junta van ser nomenats Toni Castillo, José Antonio González, José Gutiérrez i Alejandro Soria.
Destacar que es va decidir crear la figura del Delegat d’Àrea Mar-Costa, que desenvoluparà el barceloní José Moral, i que servirà per tal de fer d’enllaç entre el club rosinc i la Federació Catalana de Pesca.