Ca l’Anita acollirà, de manera pòstuma, l’exposició ‘Paradís i Puig’ de Joan Paradís

‘Paradís i Puig’ de Joan Paradís

La inauguració de ‘Paradís i Puig’ tindrà lloc aquest dissabte, 2 de febrer a les 20 hores al Centre Cultural de Ca l’Anita 

‘Paradís i Puig’ de Joan ParadísEls quadres de l’exposició ‘Paradís i Puig’ es despenjaran avui de la Galeria Ventós de Figueres, on Joan Paradís va reaparèixer després de 7 anys sense mostrar la seva obra en públic, per ser traslladats al Centre Cultural de Ca l’Anita de Roses, on es mostraran, de manera pòstuma, a partir d’aquest dissabte a les 8 del vespre.
Avui fa tot just una setmana que l’artista va morir, i la comissaria de l’exposició Lola Ventós, va decidir continuar amb el calendari previst de ‘Paradís i Puig’ “perquè ell ho hagués volgut així”, va manifestar ara fa una setmana. 

Així, l’exposició ‘Paradís i Puig’, de la que podran gaudir els rosincs a partir d’aquest dissabte. és una mostra de les darreres obres pintades per l’artista.

Joan Paradís, nascut l’any 1941 a Figueres, va morir el passat 21 de gener. Considerat per molts «l’enfant terrible» de la cultura empordanesa, ple de genialitat i d’ironia, continuava dibuixant i pintant. Els seus últims quadres es podran contemplar a Ca l’Anita de Roses a partir del proper dissabte.

Criat entre Empuries i Albons, va prendre des de petit classes amb Ramon Reig, va ser deixeble i amic de Fernando Garrido Pallardó i fundador, juntament amb els companys d’estudis, del primer Saló d’Artistes Joves i Independents de l’escola de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona. Al llarg de la seva trajectòria, ha realitzat nombroses exposicions que l’avalen com un dels artistes més rellevants de la cultura empordanesa.

L’exposició ‘Paradís i Puig’, trasllada l’espectador envers el món interior del pintor. Les obres que s’exposen pertanyen als darrers quatre anys i ens dibuixen, en paraules de la historiadora de l’art, Mariona Seguranyes, “aquest frec a frec amb la vida, on emergeixen nits blanques il·luminades per la llum de la lluna daurada, mig tapada per un paper d’embalar empès per la força de la tramuntana, o bé figures femenines en estat de contemplació i fins i tot ens topem amb un drac acompanyat del seu Sant Jordi i la princesa”.

‘Paradís i Puig’,  es podrà veure a Ca l’Anita des del proper dissabte, 2 de febrer, fins al 3 de març, de 10 a 13.30 h i de 17 a 19.30 h (de dilluns a divendres, i de 12 a 14 h i de 17 a 20 h (dissabtes, diumenges i festius).