Mes de paraules

Ca l’Anita esdevé, finalment, en un espai cultural amb una programació estable

Ca l'Anita de Roses
L’artista Juanjo Viñuela va inicar amb la seva exposició 'Pintura, Poesia, Objectes d‘Art i Paella', la programació estable de Ca l'Anita una exposició que trenca amb l’estereotip que té la dona en el món de publicitat

La programació de la sala Ca l’Anita, que es va iniciar aquest mes de setembre, està destinada al foment de l’art contemporani

Ca l'Anita de Roses
L’artista Juanjo Viñuela va inicar amb la seva exposició ‘Pintura, Poesia, Objectes d‘Art i Paella’, la programació estable de Ca l’Anita una exposició que trenca amb l’estereotip que té la dona en el món de publicitat

La Sala d’Exposicions de Ca l’Anita va iniciar el passat 19 de setembre amb la inauguració de la mostra de l’artista Juanjo Viñuela, el nou programa d’activitats que es desenvoluparà fins al proper mes de gener a l’equipament. Dues mostres pictòriques, una fotogràfica, un taller familiar i la realització d’una taula rodona amb artistes per apropar l’art al públic, són les propostes amb què l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament impulsa la primera programació estable de la sala.

Així, Ca l’Anita esdevé, definitivament, en un espai cultural que es destinarà a oferir al públic local i visitant el treball que els artistes actuals realitzen en la recerca de nous llenguatges expressius i formes experimentals. L’objectiu és potenciar l’art al municipi a través de les dues sales d’exposicions municipals, destinant la de l’Espai Cultural la Ciutadella a les mostres més relacionades amb la tradició pictòrica i Ca l’Anita a oferir una mirada contemporània de l’art.

Treballant en aquest sentit, la primera mostra inaugurada ha estat la de l’artista Juanjo Viñuela, que romandrà oberta fins al proper 18 d’octubre. “Pintura, poesia, objectes d’art i paella” és la proposta amb què Viñuela presenta pintures, escultures, objectes poètics, tòtems i, fins i tot, peixos dissecats, per oferir la seva visió crítica entorn a la ficció del món de la publicitat i la realitat. La succeiran “Connexions”, del pintor Antonio Federico (del 24 d’octubre al 13 de desembre) i el recull fotogràfic de Roger Lleixà “Senegal: Postals d’un viatges a l’Àfrica Subsahariana” (del 19 de desembre al 24 de gener).

Activitats paral·leles

Més enllà de l’apartat expositiu, Ca l’Anita vol incidir en el caràcter divulgador i educatiu que també han de tenir les sales i centres culturals, escurçant així la distància entre els artistes i els visitants. En aquesta línia, la sala programarà també activitats complementàries, com la proposta “Al voltant de l’art”, consistent en converses amb artistes que s’iniciarà el 20 de novembre amb la realització de la primera taula rodona.

Voluntat pedagògica

Un altre dels objectius municipals és el de potenciar el caràcter pedagògic de la sala, oferint activitats al públic familiar i escolar. La primera d’elles serà la que s’oferirà el proper dissabte 3 d’octubre per a famílies i destinada a totes les edats, consistent en la realització d’un Taller de Collage a càrrec de l’artista Juanjo Viñuela (11.30 h, entrada gratuïta).

A més, les diferents exposicions podran ser visitades per les escoles o centres educatius i es complementaran amb activitats pedagògiques que els alumnes podran treballar a l’escola.

En definitiva, la programació de Ca l’Anita neix amb la voluntat d’incidir en la promoció de l’art a Roses, amb una especial atenció a l’obra dels artistes locals, que treballarà en la fidelització d’un públic de proximitat que s’identifiqui gradualment amb la sala, actuant també com aparador del panorama artístic rosinc entre els nombrosos visitants que rep la població i creant una oferta d’oci cultural i educatiu per a escolars i famílies.

L’horari de visites de Ca l’Anita és de 17 a 20 hores, els divendres, mentre que els caps de setmana i festius obre les seves portes de 12 a 14 h i de 17 a 20 hores.

Podeu consultar la programació d’aquesta tardor clicant AQUÍ.