Ca l’Anita ha quadruplicat en dos anys el nombre de visitants

Ca l'Anita de Roses
L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el regidor de Cultura, Francesc Giner, en el moments d'anunciar que Ca l'Anita ha passat de ser infrautilitzat a estar en funcionament al 100 %

L’equipament cultural de Ca l’Anita ha passat de ser infrautilitzat a passar de 4.000 a 16.000 visitants en dos anys (2015-17) i arribar pràcticament al 100 % de funcionament

Ca l'Anita de Roses
L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el regidor de Cultura, Francesc Giner, en el moment d’anunciar que l’equipament de Ca l’Anita ha passat de ser infrautilitzat a estar en funcionament al 100 %

Ca l’Anita va ser motiu de debat durant uns anys en diferents plens municipals de l’Ajuntament de Roses. Debat al voltant del seu ús i utilització, ja que tot i ser una realitat era un equipament infrautilitzat.

Però des de l’any 2015, aquesta tendència ha canviat, ja que “aquest any, quan va començar la nova legislatura van passar per Ca l’Anita  un total de 4.036. L’any següent, al 2016, la xifra es va duplicar als 8.237 visitants, i l’any passat es va tornar a duplicar, ja que van passar per l’equipament cultural 16.230 persones”, ha afirmat el regidor de Cultura, Francesc Giner, durant la presentació de la nova programació de tallers a Ca l’Anita per a infants i adults, que ha portat a terme aquest matí juntament amb l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan.

És a dir, que en 2 anys, segons l’afirmació de Giner, Ca l’Anita ha quadruplicat el seu nombre de visitants, a més d’arribar al 100 % de funcionament.
I en aquest sentit, l’alcaldessa ha assenyalat que “a part que era una reivindicació de molta gent, era un ferma proposta de l’equip de govern  de donar-li els usos pels quals havia volgut destinar l’edifici la seva antiga propietària, l’Anna Marés. I ara s’ha completat molt bé amb un ús continu d’aquest edifici on actualment acull exposicions periòdiques i de qualitat, l’Oficina de Català, els tallers que se celebren i el cursos d’idiomes de Promoció Econòmica”.

Càtedra ‘Oceans i salut’

La mateixa Montse Mindan ha avançat que l’equipament cultural de Ca l’Anita acollirà la futura càtedra ‘Oceans i salut’, on “estudiants de la UdG podran desenvolupar en aquí tota la feina que s’hagi de fer a través d’aquesta càtedra”.

El paper destacat que ha assolit Ca l’Anita envers el món cultural de la Vila posa de relleu el compliment del desig manifestat per l’antiga propietària, Anna Marés, alhora de realitzar la donació de l’antic edifici de l’Estanc de Ca l’Anita a l’Ajuntament de Roses.