Ca l’Anita inaugura a l’exposició ‘Distopia, rastres d’una memòria’, de Núria Pallisera

‘Distopia, rastres d’una memòria’, de Núria Pallisera
Núria Pallisera amb l'obra 'Pell freda'

Exposició, composada per una quinzena d’obres, en la que Núria Pallisera permet a l’espectador fer tota mena d’interpretacions, però acotades en la lluita que té l’ésser humà per millorar el seu present i evitar un futur catastròfic

‘Distopia, rastres d’una memòria’, de Núria Pallisera
Moment de la inauguració de l’exposició ‘Distopia, rastres d’una memòria’

Aquest passat divendres, l’artista figuerenca Núria Pallisera va inaugurar al centre cultural de Ca l’Anita l’exposició ‘Distopia, rastres d’una memòria’. “Fa uns mesos vam tenim contacte amb la Núria i quan em va presentar la seva obra vaig tenir molt clar que havia d’exposar aquí a Roses i ha estat ara quan s’ha inaugurat la seva obra a Roses”, va explicar el regidor de Cultura, Èric Ibáñez, que juntament amb l’artista i el vicepresident del Consell Comarcal i periodista, Josep Mª Bernils, van ser els encarregats de presentar la mostra als assistents.

‘Distopia, rastres d’una memòria’ és una mostra composada per una quinzena d’obres en la que Núria Pallisera permet a l’espectador fer tota mena d’interpretacions, però acotades en la lluita que té l’ésser humà per millorar el seu present i evitar un futur catastròfic. “El treball que presenta la Núria Pallisera és una barreja de conceptes que permeten a l’espectador fer tota mena d’interpretacions, acotades a la lluita que té l’ésser humà per millorar el seu present i intentar evitar el futur catastròfic”, va assenyalar el vicepresident del Consell Comarcal i periodista, Josep Mª Bernils, destacant que l’artista “és multidisciplinària i polifacètica que denota una sensibilitat per les figures humanes, a través de les quals enllaça amb el món terrenal, l’espiritual, l’humà i el diví, en definitiva, aquest gran dilema d’ahir, d’avui i de sempre de la humanitat”.

I sobre ‘Distopia, rastres d’una memòria’, Núria Pallisera va explicar que “les meves peces parlen del dolor, i el que vull palpar amb les figures són els moments que no han estat tant feliços per nosaltres, que són moment durs però que ens han marcat com a persones i que ens ha arribat a ser com som avui”. I respecte a les escultures de les cigales, l’artista va detallar que “són insectes que viuen sota terra i una vida dividida en 7 etapes en les que sis són cucs i en la setena és quan es transforma en un ésser volador, i és aquella dicotomia que quan aconsegueixes la llibertat, mors. És la sensació de distopia d’allò on no volem anar”.  

Núria Pallisera

Núria Pallisera és una artista figuerenca que s’ha format a Olot, Vic, Anglaterra i a Brasil. Les seves primeres exposicions van ser a dues sales de Londres per, posteriorment mostrar la seva obra arreu el territori espanyol, com ara La Corunya, Madrid o Barcelona, Port de la Selva i Castelló d’Empuries, on va col·laborar i exposar durant quatres anys peces seves a la Ruta de l’Art de Castelló d’Empúries.

‘Distopia, rastres d’una memòria’ es pot visitar Ca l’Anita de dilluns a diumenge de 10:30 a 13:30 hores i de 17 a les 19:30 hores fins al 12 de novembre.