Ca l’Anita rendeix tribut a quatre artistes locals de Roses

“Mirades pròpies”

Adrian Blanca en el procés de creació d'una de les seves obres

Amb la mostra “Mirades pròpies” Roses reivindica l’obra de quatre creadors amb una forta relació amb Roses

“Mirades pròpies”
Adrian Blanca en el procés de creació d’una de les seves obres

Ca l’Anita inaugura aquest dissabte, 26 de novembre a les 20 hores, l’exposició “Mirades pròpies. Mostra d’artistes locals”,  dedicada a Juan Cardosa, Francis Rebollar, Maria de Castellarnau i Adrian Blanca. Una reivindicació d’aquests creadors amb una forta relació amb Roses, però que han desenvolupat gran part del seu art fora de l’Empordà. Barcelona, Hiroshima, Amsterdam, Munich o Nova York són algunes de les ciutats on han portat a terme les seves creacions.

El coordinador de l’exposició, Toni Martínez, afirma que amb Mirades pròpies ens vol fer reflexionar sobre si podem parlar d’art local amb relació a aquests artistes, perquè sí, són artistes locals, però amb una clara dimensió global”.

Juan Cardosa, dissenyador gràfic i director del postgrau Il·lustració Aplicada a l’Institut Superior de Diseny (IDEP) de Barcelona, va ser a Hiroshima el 2015, convidat pel govern nipó. Francis Rebollar i Maria de Castellarnau,  responsables de l’agència de branding i comunicació Brándpar, van marxar a Nova York l’any 1999 per treballar com a freelances per a diferents companyies de comunicació. Adrian Blanca ha dissenyat i ha pintat espais per a grans marques a ciutats com Amsterdam, Munich, París o Londres, entre d’altres ciutats europees.

El fil conductor dels diferents artistes de la mostra és el grafisme, la seva relació amb el disseny i els materials que utilitzen a l’hora de crear: collage, materials reciclats, tisores, retoladors, superfícies no pictòriques, com taules de patí… Es tracta d’art fet amb materials de consum, elements amb data de caducitat, imatges reutilitzades, pictografies ocultes per la saturació de missatges.

L’exposició es podrà visitar fins al 8 de gener a Ca l’Anita. L’horari de sala és els divendres de 17 a 20 hores i els dissabtes, diumenges i festius, de 12 a 14 i de 17 a 20 hores.