A Ca l’Anita de Roses ja s’aprèn català

Oficina de Català de Roses a Ca l’Anita
Les dues aules i el despatx d'adminitració de l'Oficina de Català de Roses a Ca l'Anita

A l’equipament cultural de Ca l’Anita s’ha traslladat l’Oficina de Català de Roses, on ja s’imparteixen els cursos intensius d’estiu

Oficina de Català de Roses a Ca l’Anita
Les dues aules i el despatx d’adminitració de l’Oficina de Català de Roses a Ca l’Anita

L’Oficina de Català de Roses ocupava fins ara unes dependències del Casal del Pescador, a la Rambla Ginjolers. Un immoble no municipal pel qual l’Ajuntament de Roses havia de pagar un lloguer per a que la gent interessada pogués aprendre el nostre idioma.

I un dels compromisos reflectits en el programa de Gent del Poble (actual soci de govern amb el PDeCAT) de les passades eleccions “és intentar deixar de pagar els lloguers que està pagant l’Ajuntament de Roses utilitzant els espais municipals, com aquest de Ca l’Anita”, ha manifestat el portaveu de GdP i regidor de Cultura, Francesc Giner.

Així, segons Giner, l’Ajuntament de Roses “s’estalvia gairebé 20.000 euros a l’any, uns diners que ara els podrem destinar a d’altres projectes”.

L’Oficina de Català es va traslladar el passat mes d’abril a l’equipament cultural i, ara, en aquest mes d’agost, ja és totalment operativa ocupant el segon pis de Ca l’Anita amb les seves dependències (administració i dos aules), on s’imparteixen des del passat 21 d’agost les classes del curs intensiu de català d’estiu, el bàsic 2 concretament, en horari de 9 a 11:15 hores, de dilluns a dijous. Curs que finalitzarà el 25 de setembre.

Amb l’ocupació del segon pis per part de l’Oficina de Català “l’edifici de Ca l’Anita està pràcticament al 100 x 100 d’activitat, fins i tot aquesta setmana ha entrat a treballar un nou conserge, el qual està tot el dia”, ha assenyalat el regidor.
En principi, els estudiants de català ocuparan el segon pis, però en cas de molt de demanda, i si fos necessari, es podria habilitar una altra estança al pis superior.