Ca l’Anita / Sala d’Exposicions

Ca l'Anita / Sala d'Exposicions

PROGRAMA D’ACTIVITATS A CA L’ANITA DE ROSES – SETEMBRE 2015 – GENER 2016

Ca l'Anita / Sala d'Exposicions JUANJO VIÑUELA
(Pintura, Poesia, Objectes d‘Art i Paella)
Pintura-escultura / 
Del 19 de setembre al 18 d’octubre
Juanjo Viñuela ha estat sempre un artista al marge de corrents pictòrics i normes, sovint restrictives, de la imaginació creativa. Partint de la dona com a element referencial, ja no només en aquesta mostra sinó en gairebé tota la seva obra, l’artista rosinc experimenta amb la imatge publicitària com a realitat primera on es produeix l’acte pictòric.Sobre aquesta realitat ja construïda, representada i oferta com a producte per comprar,Viñuela actua pertal d’evidenciar l’engany, la ficció. Acompanyen aquestes pintures, diverses escultures, objectes poètics, tòtems i, fins i tot, peixos dissecats, que funcionen com a diàleg i crítica d’aquesta relació entre la ficció del món de la publicitat i la realitat, entre la societat de consum i l’art.
Horari de la sala
divendres de 17 a 20 h
dissabtes, diumenges i festius de 12 a 14 hores i de 17 a 20 hores
Activitat paral·lela
Taller de collage per a nens i nenes de 4 a 12 anys
Dia: Dissabte, 3 d’octubre a les 11.30 hores
 Ca l'Anita / Sala d'Exposicions ANTONIO FEDERICO
(Pintura)
Pintura /
Del 24 d’octubre al 13 de desembre
Creador inesgotable, amant de la física, la geometria i les matemàtiques, la seva obra és concebuda com un tot on el pas d’una pintura a una altra esdevé gairebé imperceptible, obligat, lògic. Pintor i ceramista de l’Escola de la Bisbal, el 1961 s’instal·là al petit veïnat de l’Estrada (Agullana), on actualment té el seu taller. La seva pintura,tot i passar pel surrealisme, o la pintura matèrica als anys 80, té sempre una presència molt personal. Interessat especialment per la perspectiva, la composició i el coneixement del mecanisme ocult de la realitat que es troba sota la aparença de les coses, el seu dibuix extraordinari i la seva pintura són, alhora, un recorregut per la història de l’art (Leonardo,Velázquez, Picasso) i un viatge al centre de la terra a la recerca de l’estructura oculta que dóna lloc a la vida.
Horari de la sala
divendres de 17 a 20 hores
dissabtes, diumenges i festius de 12 a 14 hores i de 17 a 20 hores
Activitat paral·lela
Visita al taller de l’artista a l’Estrada (Agullana)
Dia: Dissabte, 21 de novembre a les 11 hores
 Ca l'Anita / Sala d'Exposicions AL VOLTANT DE L’ART
(Converses amb artistes)
Taula rodona /
Divendres, 20 de novembre a les 20 h (1r pis de Ca l’Anita)
Al voltant de l’art us proposem una sèrie de converses amb artistes pertal d’apropar l’art al públic espectador. El projecte vol incidir en el caràcter divulgador i educatiu que han tenir també les sales i centres culturals, especialment amb relació a l’art, escurçant així, en la mesura del possible, la distància entre els artistes i els visitants.
La proposta està plantejada com una taula rodona amb diferents artistes i amb la participació del públic assistent.
Artistes convidats:
Albert Pujol, Antonio Federico, Carles Bros
 Ca l'Anita / Sala d'Exposicions ROGER LLEIXÀ
(Senegal: Postals d’un viatge a l’Àfrica Subsahariana)
Fotografia /
Del 19 de desembre al 24 de gener
Roger Lleixà (Girona, 1982) és de formació autodidacta. Des del 1998, publica setmanalment al setmanari Empordà i col·labora periòdicament amb el Diari de Girona des de 2005. Ha publicat a diversos diaris irevistes, com ara a Viajes National Geographic, a la revista musical Enderrock, alrotatiu holandès Volkskrant Banen, al diari esportiu Mundo Deportivo, al diari AS, el Diario Público, al Diario de Levante i al Diari de Mallorca, entre d’altres.
La mostra recull una sèrie d’instantànies que l’autor va realitzar durant un viatge al Senegal durant els mesos d’agost i setembre de 2014. En elles es pretén fer un petit retrat visual de la vida i la cultura del país així com de la seva gent. La mostra es presenta en 15 fotografies impreses en plòter, a tot color, i presentades en format de 70x100cm.
Horari de la sala
divendres de 17 a 20 hores
dissabtes, diumenges i festius de 12 a 14 hores i de 17 a 20 hores
Activitat paral·lela
Visita dels alumes de 1r de Batxillerat dels diferents instituts de Roses
Dia: Durant el mes de gener