Ca l’Anita viu la inauguració de l’exposició més multitudinària i gran en la seva curta història com a equipament cultural

Festa Major de Roses 2017
Ca l'Anita es va omplir de gent que no va voler perdre's la inauguració de la mostra de fotos antigues de Roses

Dins els actes de Festa Major Ca l’Anita va acollir la inauguració de l’exposició ‘De l’àlbum a la xarxa: Fotografies antigues de Roses abans i després de 1960’

Festa Major de Roses 2017
Ca l’Anita es va omplir de gent que no va voler perdre’s la inauguració de la mostra de fotos antigues de Roses

Multitudinària perquè Ca l’Anita es va emplenar de gom a gom per assistir a l’estrena de l’exposició ‘De l’àlbum a la xarxa: Fotografies antigues de Roses abans i després de 1960’, i gran perquè la mostra inaugurada a l’equipament cultural municipal conté la quantitat de 700 imatges, entre les exposades de manera individual, unes dos-centes, més les cinc-centes que contenen els diferents àlbums que hi ha a l’exposició.

‘De l’àlbum a la xarxa: Fotografies antigues de Roses abans i després de 1960’ data el seu origen l’any 2014, quan el rosinc Toni Martínez, actual assessor cultural de de Roses va crear al  Facebook el grup ‘Fotografies antigues de Roses’. Un grup que en l’actualitat té 2.009 membres, els quals han penjat milers de fotos del segle XX. “Són fotos molt importants perquè ens parlen del passat, però també ens diuen molt del present, i el conjunt de totes aquestes fotografies és un document valuosíssim, de molta importància per veure l’evolució i el canvi que ha sofert Roses tant a nivell social, urbanístic  que cadascú dels que hi ha participat el tenia a casa seva, i van decidir compartir-lo amb la resta de la ciutadania”, va dir Martínez.

Perquè aquesta exposició està composada d’això, de la memòria històrica particular de moltes famílies rosinques, que afegides al fons gràfic d’altres veïns i veïnes ha esdevingut, a part d’una exposició nostàlgica, que evoca un temps que mai tornarà, un fons documental de la història de Roses sense precedents.

La comissaria de l’exposició, juntament amb Mavi Caberol, la Xènia Berta, va explicar “que el 90 % de les fotos que hi ha en aquí són les que es van penjar el Facebook, i van haver de fer una tria, i la vam fer després de veure totes les temàtiques que sortien reflectides en les imatges ens vam donar compte que totes tenien un eix en comú i evident: el canvi que ha tingut Roses en tots aquests anys, i per això hem classificat les fotos en diferents apartats com l’urbanisme, el creixement i per suposat, les persones, que són les veritables protagonistes”.

L’alcaldessa de Roses va tancar els parlaments assenyalant que ‘De l’àlbum a la xarxa: Fotografies antigues de Roses abans i després de 1960’ és una mostrfa “que desperta emocions, de sentiments de famílies, de gent que hi és i d’altra que ja no està amb nosaltres, de feines que han evolucionat, de recordar que la vida era molt maca, però molt dura”.
Mindan va encoratjar als presents a la inauguració, en particular, i a la ciutadania, en general, que aportessin les fotografies antigues que puguin tenir per casa, ja que “aconseguiríem engrandir el que és la memòria històrica, perquè la memòria no es pot perdre, s’ha de conservar”.

Tant Toni Martínez, com la comissaria de l’exposició i l’alcaldessa van voler agrair especialment a totes les persones que han fet possible, realitat, aquesta mostra fotogràfica d’un valor documental incalculable, únic.

L’exposició ‘De l’àlbum a la xarxa: Fotografies antigues de Roses abans i després de 1960’, es pot visitar fins al 28 d’octubre de 2017

Horari de sala:

Agost: 

  • Dilluns a divendres de 18 a 21 hores
  • Dissabtes , diumenges i festius: de 12 a 14 hores i de 18 a 21 hores

Setembre-octubre:  

  • Dilluns a divendres de 10 a 14 hores
  • Dissabtes, diumenges i festius de 12 a 14 hores i de 17 a 20 hores.