Un Cagatió gegant de Roses generós i ben organitzat

Cagatió gegant de Roses

A dalt el Cagatió gegant va il"luminar la plaça de Teatre. A sota, els follets del Cagatió repartint llaminadures a la mainada

El Cagatió gegant de Roses va complir les expectatives de tothom, petits i grans

Cagatió gegant de Roses
A dalt el Cagatió gegant va il”luminar la plaça de Teatre. A sota, els follets del Cagatió repartint dins la panxa del Tió llaminadures a la mainada

L’any passat es va recuperar a Roses una tradició nadalenca com és la cagada del Tió. I es va fer amb un cagatió gegant. Una celebració, la de 2015 en la que va assistir, com estava previst, molta mainada acompanyada dels seus pares, mares i familiars.
Llavors el regidor de Cultura i Festes, Francesc Giner, va dir que, per enguany, la cagada del Tió es milloraria.
I sí, ha millorat. Primer de tot, va ser l’espectacle infantil que es va oferir abans que el protagonisme el prengués el Cagatió gegant. El grup Xip Xap va fer les delícies dels nens i nenes que hi havia a la plaça del Teatre. Espectacle d’una hora que va servir de bon aperitiu als regals que cagaria després el Tió.

I quan va arribar l’hora de fer cagar el Tió, l’activitat es va portar amb tota normalitat, sense haver-hi embussos i empentes per entrar al Cagatió “hem corregit els errors de l’any passat i els nens i nenes han entrat tranquil·lament a la panxa del Cagatió a recollir el seu regal”, va manifestar Giner.

La solució va ser posar una tanques i fer un circuit en forma de S (a l’igual que es fa als aeroports alhora d’embarcar), i tothom va poder recollir la generosa bossa de llaminadures, a diferència de la minsa bossa de caramels de l’any passat, que repartien els follets que acompanyaven al Tió.
Va anar tan bé que alguns pares es van apropar al regidor per felicitar-li per l’organització.