Cal extremar les precaucions contra el mosquit tigre a causa de les pluges

Mosquit tigre

És prioritari evitar l’estancament d’aigua a jardins, patis o terrasses per prevenir i evitar l’aparició del mosquit tigre

Mosquit tigreL’episodi de pluja del passat dimarts, d’aquest matí i les previsions que alerten de més pluges durant aquesta tarda, fa que s’hagin d’extremar les mesures i precaucions contra el mosquit tigre, ja que l’eclosió del ous es produeix quan hi ha acumulacions d’aigua.

A més de les actuacions realitzades pel Servei de Control de Mosquits i l’Ajuntament de Roses a l’espai públic, una pràctica correcta per part de la ciutadania per evitar l’estancament d’aigua a jardins, patis o terrasses, esdevé primordial per prevenir l’aparició d’aquest molest insecte.

Els episodis de pluges activen molts focus de mosquit tigre a causa de les acumulacions d’aigua en recipients o dipòsits, principals punts de cria i d’aparició de larves d’aquesta espècie.

Per aquest motiu, el Programa de Vigilància del Mosquit Tigre recomana a veïns i veïnes adoptar mesures per eliminar els objectes que puguin acumular aigua, com poden ser: tapar hermèticament els dipòsits d’aigua per regar; posar sota cobert barques, carretons o remolcs, o bé posar-los cap per avall o tapar-los; eliminar els pneumàtics vells; posar peixos vermells a les basses ornamentals i fonts del jardí perquè es mengin les larves dels mosquits; netejar de fulles les canaleres de teulats i terrasses; i, finalment, buidar l’aigua embornals i desaigües o tractar-la amb un producte larvicida.

L’Ajuntament de Roses desenvolupa regularment a través del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter, programes i tasques de control dels focus de cria de la via pública. Aquest control consisteix bàsicament en un tractament dels embornals que acumulen aigua, aplicant un producte que elimina les larves dels mosquits. D’aquesta manera, es garanteix que dels focus de cria de l’espai públic no en neixin mosquits.

No obstant això, el consistori recorda que per fer front a la proliferació d’aquesta espècie invasora, la col·laboració ciutadana resulta imprescindible.

Podeu consultar els consells de prevenció clicant AQUÍ.