Suquet de peix de Rose

Cala Montjoi tornarà a bategar amb elBulli Foundation

miquel_gotanegra1Aquest ha estat un divendres de carnaval especial a Roses. Hem conegut una gran notícia, la família de elBulli -en Ferran i en Juli- acaben de constituir elBulli Foundation, amb seu a casa nostra, al restaurant de Cala Montjoi. L’inici de les obres és imminent, el proper mes de març, i l’obertura a principis del 2015. De nou el poble de Roses, gràcies al Bulli, tornarà a ser cita obligada pels amants de la gastronomia i de la creativitat de tot el món.

Ara cal que tothom a qui li correspongui es posi a treballar perquè aquest gran projecte per Roses, l’Empordà, la Costa Brava i Catalunya, situat al cor del Parc Natural del Cap de Creus, no trobi cap entrebanc pel camí que pugui retardar la seva obertura. Roses no s’ho pot permetre. Som molts els qui estem esperant aquest gran dia, que representarà un abans i un després per l’economia rosinca. De ben segur es crearan nous llocs de treball i noves activitats al seu voltant, que són tant necessaris en aquests moments i ho seran també en el futur.

Cal destacar que és un projecte pensat per estar obert tot l’any, i és aquí on Roses haurà de posar-hi la sang perquè aquest cor pugui bategar. Els serveis del municipi hauran d’estar a l’alçada de gener a desembre si volem aprofitar aquest preuat fluxe de visitants i les sinèrgies que es crearan a partir de la nova BulliFoundation.

Només em resta agrair una vegada més la generositat a en Juli i a en Ferran per voler continuar aquí el seu projecte, malgrat les ofertes que han tingut per situar-lo en diferents indrets del món, i també per fer d’aquest un projecte de país. Gràcies amics i endavant!

Miquel Gotanegra