Es calen foc 3 embarcacions a Santa Margarida i queden totalment calcinades

Vaixells cremats a Santa Margarida

Un bomber acabant d'apagar el foc a les embarcacions amb la presència d'un vaixell de Salvament Marítim

Una motora de 9 metres, un catamarà de 10 i un veler d’11 metres han quedat completament destruïdes per culpa del foc

Vaixells cremats a Santa Margarida
Un bomber acabant d’apagar el foc a les embarcacions amb la presència d’un vaixell de Salvament Marítim

A les 15:15 hores els Bombers han rebut l’avís que s’estava cremant una barca al canal de Santa Margarida, a la zona de Port Joan, tot just davant dels edificis del Royal Marine, “i quan hem arribat no era una embarcació, sinó tres les que estaven en flames, i al costat tres més que estaven sent afectades”, ha afirmat el sergent i sotscap de guàrdia de l’Empordà dels Bombers, Josep Mateu.

La primera tasca dels Bombers ha estat retirar, amb l’ajuda de Salvament Marítim, les tres embarcacions que encara no s’havien encès, per després apagar el foc dels altres tres, “però malauradament no les hem pogut apagar les que eren víctimes de les flames perquè cremaven molt a causa del combustible i dels estris i mobiliari de l’interior de les embarcacions, que és molt inflamable”, ha assenyalat Mateu.

Així, una motora de 9 metres, un catamarà de 10 i un veler d’11 metres han quedat completament calcinades, fins i tot s’han enfonsat, i un quart vaixell s’ha vist afectat en la seva part lateral.

El Port de Roses ha esta l’encarregat de portar fins al lloc de l’incendi la balisa per a que Salvament Marítim la posés per tal que no s’escampés el combustible de les embarcacions per la resta del canal.

Fins al lloc del sinistre s’han desplaçat 7 dotacions de bombers, dues de la Policia Local de Roses i dues més  dels Mossos d’Esquadra.

Les causes de l’incendi “és molt difícil saber-les per no dir impossible”, ha afirmat el sotscap de guàrdia dels bombers, per apuntar que “quan hem arribat estaven cremant completament els vaixells i els hem donat per perduts des del primer moment, i ens hem concentrat que no passés a les altres embarcacions ni a la casa on estaven amarrades”.

Segons Josep Mateu aquest tipus de sinistre per culpa del foc en embarcacions “com en vehicles estacionats no és estrany, es cremen de manera més habitual del que la gent es pensa, són màquines i porten bateria, combustible i moltes peces que poden provocar un incendi”.

Dues dotacions dels bombers s’han quedat al lloc de l’incendi per controlar que no revifi. Incendi que no ha provocat cap dany personal.