A més a més, amb l’arribada de la temporada de pluges, comencem a trobar els primers bolets. Ja siguin rovellons, ceps, trompetes de la mort,… Qualsevol varietat és bona!
Ara que estem de ple a l’epòca de tardor, ens centrarem en els fruits d’aquest temps. Per exemple, quines qualitats tenen les castanyes, els moniatos, les nous o el codony? No us heu parat mai a pensar què ens aporten aquests fruits?
Les castanyes, son una varietat de fruit sec, que a part d’aportar-nos molta energia i ser molt nutritiu degut al seu elevat contingut en greixos i hidrats de carboni, conté potassi, fòsfor, sodi, calci, vitamines i àcid fòlic. Tot i que és un fruit que degut a la seva composició no podem abusar, és ideal per tractar l’estrès, la depressió, els problemes de circulació,… és un gran aliat durant l’embaràs i la lactància i un potent antiinflamatori i reconstituent.
Els moniatos, son uns tubercles molt similars a la patata considerat un aliment energètic per el seu contingut en hidrats de carboni. El gust dolç característic del moniato li confereix el seu contingut en sucres i fècules. No obstant, te propietats antioxidants i reguladores del trànsit intestinal, pel què li confereix propietats importants contra l’estrenyiment.
Podríem parlar extensament de tots els fruits de tardor. He escollit els que crec que són més significatius, no obstant si augmenta la vostra curiositat respecte altres fruits, no dubteu en fer-vos arribar les vostres inquietuds!
Salut i bons aliments! Això sí, recordeu sempre que no se n’ha d’abusar, sempre amb varietat i moderació.