Càmeres de vídeo al passeig marítim de Roses per lluitar contra el top manta

Càmeres de vídeo contra el top manta

El top manta ja es deixen veure al passeig marítim de Santa Margarida

Les càmeres tindrien un efecte intimidatori, ja que controlarien la venda del top manta així com d’altres activitats il·legals que es poden donar en aquest comerç ambulant

Càmeres de vídeo contra el top manta
El top manta ja es deixen veure al passeig marítim de Santa Margarida

La venda ambulant il·legal o el top manta no es podrà eradicar mentre no canviï el codi penal per a que aquesta activitat, fora de la llei, sigui considerada un delicte més greu que una simple falta administrativa.
Mentre continuï així, el passeig marítim de Santa Margarida, com d’altres poblacions costaneres, s’emplenarà de manters que ofereixen els seus productes.  >
I per combatre aquesta problemàtica l’Ajuntament de Roses, amb totes les parts implicades, cossos policial i comerciants , han proposat mesures per alleugerir el problema mentre no arribi, amb la creació d’una nova legislació, al solució definitiva.

Així, als 2014 es va proposar encabir al passeig marítim jocs per a la mainada amb la finalitat que ocupessin l’espai ocupat pels venedors il·legals, o que els restaurants de la zona posessin les seves terrasses. Es van desestimar perquè era més l’enrenou que provocaria que no pas la solució temporal del problema.

I l’any passat, recordem, el consistori rosinc, emparat en la modificació de la ‘llei mordassa’ va voler posar seguretat privada al passeig, però finalment tampoc es va fer efectiva aquesta mesura perquè un cop demanat el permís a la Generalitat, des del propi govern català no es va veure massa clara la seva aplicació.

I ara, des de l’Ajuntament de Roses ja s’ha pensat en una altra acció per continuar lluitant contra el top manta, a banda “de la incorporació de 4 efectius més a la Policia Local i un pla conjunt entre les diferents forces de seguretat, és a dir, Policia Municipal, Policia Nacional, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil, i es posar càmeres de vigilància al llarg del passeig”, ha afirmat l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan.

Acció per aplicar l’any vinent

Les càmeres de vídeo, si finalment s’instal·len seria per l’any vinent, ja que aquesta acció contra el top manta s’ha de presentar a la Comissió d’Audiovisuals dels Ministeri de l’Interior, que té la facultat d’aprovar o desestimar el posar càmeres a la via pública. Un projecte en el que l’Ajuntament de Roses ja ha iniciat tota la documentació per presentar-la a  Madrid. Documentació que inclou l’agreujant que dins el top manta pugui haver tràfic de drogues, “que pensem que n’hi ha problemàtica en aquest sentit com ja s’ha demostrat alguna vegada”, ha dit Mindan

Control de la venda i altres activitats il·legals

Ña instal·lació de càmeres de vídeo al passeig marítim de Santa Margarida tindria la finalitat d’intimidar als top manta, ja que controlaria la seva venda il·legal, així com d’altres activitats que es poden donar dins aquest comerç ambulant.