Campament Reial a Roses espectacular que va agradar a tothom

Campament Reial a Roses
El Campament Reial de Roses va agradar molt als visitants

Un Campament Reial que es podria repetir els anys següents en lloc de la tradicional Cavalcada del Reis Mags

La pandèmia de la Covid-19 ho ha trastocat tot i la Cavalcada dels Reis Mags no ha estat una excepció, ja que no s’ha pogut celebrar per l’Avinguda de Rhode com en els darrers anys.

Les restriccions aplicades del Departament de Salut de la Generalitat per prevenir més contagis va fer que l’Àrea de Cultura i Festes de Roses busqués una alternativa i en lloc de Cavalcada, Roses va celebrar ahir una Campament Reial que va esdevenir un èxit sense precedents, en el que van assistir unes 2.000 persones, el límit que s’havia establert. “Ja fa dies que s’havien esgotat les entrades per poder assistir, i que per aplicar de manera adient el protocol de seguretat davant possibles contagis vam fer 4 torns horaris, de mitja hora cadascú, en el que la gent podia entrar a la Ciutadella en grups de 4 persones com a màxim”, va explicar el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez.

I en grups de 2, 3 o 4 persones la gent va fer un recorregut marcat pels patges reials, d’entre 20-30 minuts de durada, en el que va poder contemplar la majestuositat, primer, de les fades de llum per tot seguit poder saludar a la Miftal, la guardiana de les claus de totes les cases del món, la qual estava acompanyada de l’arbre on els nens i nenes van penjar aquests passats dies les claus de casa seva.

Un cop deixada la Miftal enrere, els visitants del campament reial van gaudir de la fauna amb molta llum donaven tant les papallones com els cavalls gegants. Cavalls que donaven pas als Reis Mags, Melcior, Gaspar i Baltasar que saludaven a tots els nens i nenes des dels seus trons i carpes.

A la recta final del recorregut s’havien instal·lat tots els planetes del Univers, el Carter Reial, els malabaristes del foc i, per últim, els carboners, els quals van donar carbó no només a la mainada que no s’havia portat bé durant el 2020, sinó també als pares i mares que feien cara de sospitosos de no haver-se portat gairebé durant el passat any.

Un recorregut que va ser molt lloat, precisament per aquests pares i mares i la resta de visitants. “Ha estat preciós, i ens agradaria que cada anys fos així, perquè és preciós, molt maco i molt espectacular i, a més, no es produeixen aglomeracions de gent”, va afirmar la Tania Domínguez, per remarcar que “ha estat un goig veure el campament reial així”.

“Molt bé, fantàstic, m’ha agradat molt, potser diria que m’ha agradat més que la cavalcada perquè ha estat més espaiós, s’ha pogut veure tot bé amb tranquil·litat i s’ha gaudir molt més del recorregut envoltat d’aquest paisatge”, va assegurar l’Ester Riera.

“A mi m’ha agradat molt, i penso que es podria fer així cada any, l’únic que quan ja no hi hagi Covid estaria bé poder fer les fotos dels Reis Mags amb els nens i nenes”, va assenyalar la Jessica Sánchez.

“Ha estat un campament espectacular i molt maco i seria millor fer aquest campament cada any perquè a part que està molt bé, és més tranquil i no hi ha tanta aglomeració de gent. L’únic que faltaria seria posar un xic més d’espectacle i poder la foto amb el Rei”, va afirmar en Carlos Rodríguez i la seva dona, Laura Montoya. .

Un èxit que va agradar especialment al regidor de Cultura i Festes de Roses “perquè és un nou format que havíem buscat com alternativa davant en la situació en la que estem i en la que no podíem fer proves els dies anteriors per veure si aniria bé o no, i finalment,  hem aconseguit el que volíem,  que quedés tant bé que la gent demanés de repetir-ho”.

Tot i això, Èric Ibáñez, va afirmar que “hi ha alguns aspectes que s’han de millorar, evidentment, per tant, si l’any vinent hem de repetir aquest format, ho farem millor encara”.

Doncs si, finalment, es fa el Campament Reial en lloc de la Cavalcada dels Reis Mags “ho hem de valorar”, va dir Ibáñez, i es fa millor com diu el regidor, l’èxit es tornarà a reeditar.