Campanya audiovisual a l’Alt Empordà per utilitzar correctament els contenidors de recollida selectiva

Campanya audiovisual de recollida selectiva
Fotograma d'un dels vídeos de la campanya audiovisual de recollida selectiva

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà promou aquesta nova campanya audiovisual per tal de millorar el reciclatge

Campanya audiovisual de recollida selectiva
Fotograma d’un dels vídeos de la campanya audiovisual de recollida selectiva

L’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal ha posat en marxa una nova campanya audiovisual de foment de la recollida selectiva. Una campanya que es fomenta en quatre vídeos explicatius per aconseguir una correcta utilització dels contenidors d’envasos lleugers, envasos de vidre i de paper i cartró per part dels usuaris i augmentar, així, la participació de la població en el correcte funcionament de la recollida selectiva, per tal de disminuir els residus que encara es dipositen al contenidor de rebuig.

Per a realitzar aquests vídeo s’ha utilitzat una tècnica mixta de gravació amb elements il·lustrats i animats a la postproducció. Té un toc realista però a l’hora còmic, extrapolant situacions quotidianes del dia a dia als diferents personatges (elements de reciclatge). D’aquesta forma el que s’intenta aconseguir és captar l’atenció del públic, creant un producte audiovisual atractiu i amb una tècnica artística, però a la vegada donar un conjunt de missatges molt claus per tal de conscienciar els diferents usuaris.

Val a dir que la majoria de les veus que hi intervenen són del mateix personal del Consell Comarcal, que ha col·laborat en aquesta iniciativa.

La difusió es preveu al llarg de tot un any, fins al mes de juliol del 2019, a través de xarxes socials com Facebook i YouTube, la televisió comarcal i mitjançant altres mitjans propis de difusió. La campanya té un cost d’uns 21.000 euros que es cobreixen íntegrament mitjançant la compensació econòmica destinada a campanyes de reciclatge que rep el Consell Comarcal de les organitzacions Ecoembes i Ecovidrio.

Aquí podeu veure els quatre vídeos que ja circulen per les xarxes socials:

  • Envasos lleugers

  • Envasos de vidre

  • Paper i cartró

  • Rebuig