Campanya de Ports de la Generalitat i la Federació Catalana de Vela per reduir l’ús de les ampolles de plàstic entre els navegants

“Per un mar sense plàstics”
Joan Pere Gómez i Xavier Torres durant la presentació de la campanya

La campanya vol reduir els plàstics amb l’ús de les ampolles reutilitzables entre els navegants per conscienciar els usuaris i vetllar pel medi ambient i pel medi marí

Sota el lema de “Hidratem consciències, reduïm residus” i “Per un mar sense plàstics”, aquest dijous, Ports de la Generalitat i la Federació Catalana de Vela van presentar ahir, al Saló Nàutic Internacional de Barcelona, el projecte “Porta’m” que té com a objectiu oferir una alternativa sostenible a les ampolles de plàstic d’un sol ús i instaurar bons hàbits entre els navegants.

Porta’m és una campanya de prevenció de residus dirigida als navegants de Catalunya. El seu eix vertebrador és la reducció de plàstics mitjançant l’ús d’ampolles reutilitzables vers les ampolles de plàstic. D’aquesta manera s’aconseguirà millorar els hàbits dels navegants; prevenir i lluitar contra la contaminació; i conscienciar a la població de la importància de vetllar pel medi ambient en general i el medi marí en particular.

Aquesta campanya s’instaurarà als clubs nàutics i les escoles de vela de la Federació amb seu als ports gestionats per Ports de la Generalitat. Es col·locaran uns expositors anomenats “Punts Porta’m” on, mitjançant un codi QR, els usuaris podran aconseguir una ampolla reutilitzable, de baix impacte mediambiental, completant un formulari amb un seguit de qüestions relacionades amb la sostenibilitat.

En aquest enllaç podeu veure el vídeo de la campanya Porta’m.

El projecte s’emmarca dins de Manual de bones pràctiques del navegant, que es va presentar per les dues entitats l’any passat. Aquest manual està dirigit a esportistes, participants en regates, monitors, escolars i navegants que desenvolupen activitats en un port i té com a objectius fomentar la vela i contribuir a la conscienciació dels navegants perquè apliquin les bones pràctiques en el desenvolupament de la seva activitat.

L’acte de presentació el van presidir el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, i el president de la Federació Catalana de Vela, Xavier Torres i Isach, i es va celebrar a l’estand de la Generalitat de Catalunya.