Campanya “Desembruta”, iniciativa per localitzar abocaments incontrolats a l’Alt Empordà

Els Consell Comarcal col·labora amb aquesta campanya arran de l’augment de residus abandonats en l’entorn

Desembruta  és una campanya promoguda per la Fundació per a la Prevenció de Residus i Consum Responsable,  l’associació  Retorna i la obra social de Caixa Madrid, amb l’objectiu d’evidenciar l’augment de residus així com el seu abandonament en l’entorn. Pretén contribuir a donar solucions, reduint significativament els residus a través de la sensibilització dels agents implicats.

 Arran de l’incendi forestal del passat mes de juliol, han quedat evidenciats nous punts negres i abocaments incontrolats de deixalles a l’Alt Empordà. Per aquest motiu, el Consell Comarcal i la Fundació s’han posat en contacte per tal de poder col·laborar en la detecció d’aquests punts i procedir el més aviat possible a la seva neteja mitjançant l’aplicació de la campanya Desembruta.

 En aquest sentit cal remarcar que és bàsica la participació de la ciutadania en la detecció d’aquests punts. Qualsevol persona que vegi abocaments incontrolats o deixalles en la zona de l’incendi o altres zones, i que vulgui col·laborar en aquesta iniciativa, cal que entrin al web desembasura.org i tot seguit a l’aplicació en català Desembruta.

 L’aplicació està disponible tant a l’Apple Store (iPhone) com a Google Play (Android) i el seu ús és molt senzill. Per descarregar l’aplicació, simplement cal buscar Desembasura a l’Apple Store o Google Play o utilitzar els codis QR inserits en aquella mateixa pàgina.

L’smartphone geolocalizará l’usuari, que aleshores ha de descriure el que està veient i fer-li una foto. Així, automàticament, el residu es farà visible al mapa. Des de l’aplicació es podrà consultar el mapa de punts negres en qualsevol moment i comprovar com, a poc a poc, es van fent visibles i posant en evidència els residus que contaminen el nostre entorn.