Mes de paraules

Els càmpings gironins creen una Fundació per impulsar projectes d’ajuda als infants malalts

Associació de Càmpings de Girona
Moment de l'entrega del premi Jaume Genover a Quim Ribas

La iniciativa de l’Associació de Càmpings de Girona busca que la indústria campista s’involucri en la conscienciació de les malalties infantils

Associació de Càmpings de Girona
Moment de l’entrega del premi Jaume Genover a Quim Ribas

“És una iniciativa que reafirma el compromís que els càmpings gironins tenen amb la societat i en especial cap als col·lectius més vulnerables”, va afirmar el president de l’Associació de Càmpings de Girona després d’anunciar la creació de la Fundació Càmpings de Girona durant  ‘La nit dels càmping gironins’. Un acte que va servir de cloenda del primer Congrés Girocamping Pro que va reunir 400  professionals i 250 estudiants a l’Auditori de Girona, i que va donar eines per innovar i escalar posicions en el sector turístic.

Una iniciativa solidaria que deixa palès que els càmpings gironins no són només establiments que gestionen les vacances dels turistes, donat que alguns d’ells ja duien a terme iniciatives solidàries, i que a partir d’ara, amb la creació de la Fundació Càmpings de Girona es canalitzaran els esforços per impulsar un potent i innovador projecte conjunt per donar suport tant als infants amb malalties i a les seves famílies com a la investigació.

En aquest sentit, els càmpings gironins es volen situar al costat dels infants i de les seves famílies a través d’ajudes econòmiques a projectes d’investigació i tractament de malalties infantils que es desenvolupin arreu del territori català. També se’ls oferiran estades en càmpings  amb projectes de vacances per a tothom.

La nova iniciativa, que ja té el vist i plau de l’Assemblea dels càmpings gironins per començar a caminar, busca que les entitats que estiguin vinculades a la Fundació es solidaritzin amb el patiment de les famílies amb fills amb malalties; i que la indústria campista s’involucri en la conscienciació d’aquesta problemàtica a Catalunya.

La Fundació està oberta a qualsevol empresa vinculada a la indústria del càmping que tingui ganes i il·lusió de col·laborar per complir els objectius que s’ha proposat l’entitat.

Els càmpings de les comarques gironines  són un dels proveïdors més importants de vacances en família. Els establiments de la demarcació estan situats  en el top 3 de destins de càmping a Europa; ofereixen 132.500 places d’allotjament, una xifra que  situa el sector com la primera oferta turística reglada; i generen entre 9 i 10 milions de pernoctacions l’any. El sector representa un impacte econòmic de gairebé 400 milions d’euros l’any a la demarcació; contribueix anualment  amb dos milions a la taxa turística  i genera uns 7 mil llocs de treball directes . L’Associació considera que cal dur a terme accions que reverteixin en la societat i pensa que els infants amb malalties i les seves famílies estan entre els col·lectius més necessitats. “És una problemàtica que ens preocupa molt i per aquest motiu hem optat per enfocar els esforços de la nova Fundació cap aquest col·lectiu”, ha assenyalat el president de l’Associació, Miquel Gotanegra.

Joaquim Ribas rep del premi Jaume Genover 2018

Durant La Nit dels càmpings gironins es va atorgar el cinquè premi Jaume Genover i Roig a Joaquim Ribas Escarpenter, propietari del càmping Solmar de Blanes  i una de les persones que ha contribuït amb el seu gran esforç al posicionament del sector. L’acte es va dur a terme al Mas Marroch de Vilablareix i va comptar amb la presència del Director General de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono; i del president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Pere Vila. L’acte va ser conduït per pel presentador i actor Toby Harper.

El president de l’Associació de Càmpings de Girona , Miquel Gotanegra, va agrair la gran tasca que han fet empresaris com Quim Ribas que han permès al sector escalar posicions fins a oferir una oferta de màxima qualitat.

L’esperit emprenedor ha presidit la vida de Quim Ribas. De la pagesia va fer un salt cap al turisme. L’any 1969, amb 22 anys, va convertir un camp de 8.000 metres quadrats en un petit càmping. El Solmar de Blanes va ser un dels primers càmpings que es va associar, ja que Quim Ribas sempre havia apostat per la unitat. Durant 13 anys va presidir l’associació de Blanes, que va representar tot el sector turístic.

El càmping té actualment 72.000 metres quadrats, un gran nombre d’instal·lacions esportives, una gran piscina i un centenar de treballadors. L’any vinent celebra el 50 aniversari.