Els càmpings gironins demanen al conseller Baiget que s’agilitin els tràmits per poder fer inversions

Associació de Càmpings de Girona

Foto de família dels assistens a la reunió

La Junta de l’Associació de Càmpings de Girona s’ha reunit amb el nou conseller d’Empresa i Coneixement

Associació de Càmpings de Girona
Foto de família dels assistens a la reunió

Els càmpings gironins han traslladat al conseller Jordi Baiget, la seva preocupació per la lentitud en la tramitació dels permisos per dur a terme obres de reforma en els establiments o ampliació de les instal·lacions i han demanat al nou titular d’Empresa i Coneixement que s’agilitin aquests permisos. La petició es va fer  durant la reunió que divendres a la tarda va mantenir la Junta de l’Associació de Càmpings de Girona amb el conseller. A la trobada també hi va assistir el director dels serveis territorials d’Empresa, Ferran Roquer, i la regidora d’Ocupació, Empresa i Comerç  de Girona, Glòria Plana.

El president de l’entitat, Miquel Gotanegra, assegura que “les tramitacions s’allarguen molt i es necessita més celeritat”. Hi ha hagut casos en que, per exemple, els empresaris han hagut d’esperar deu anys per dur a terme,  l’ampliació d’una piscina o la reforma d’uns sanitaris. La lentitud en aquestes tramitacions representa un entrebanc important a l’hora de dur a terme les inversions necessàries per poder mantenir el lideratge en qualitat, segons s’ha destacat en la trobada. A més, l’Associació considera que caldria unificar els criteris de les diferents administracions a l’hora d’atorgar llicències d’obres als càmpings. Actualment cada municipi té la seva pròpia normativa. “Cada ajuntament té els seus criteris i el que demanem és que es facilitin les coses al sector i que se’ns tingui en compte ”, va remarcar Miquel Gotanegra.

L’entitat recorda que el sector és una gran indústria turística que està generant 8 milions de pernoctacions i que cal comptar amb la complicitat constant de les administracions per poder  continuar essent competitius.

La manca d’inversions  bàsiques en infraestructures a les comarques de Girona, com la nacional dos,  i la necessitat d’impulsar turísticament els espais naturals protegits, el gran actiu del territori, van ser altres qüestions que es van tractar durant la reunió.

L’Associació de càmpings de les comarques de Girona compta amb 75 associats i ofereix 119.308 places d’ allotjament. El total de places d’allotjament de càmpings de la demarcació és de 135.000, una xifra que situa al sector com la primera oferta turística reglada.