Mes de paraules

Els càmpings de Girona presenten la seva oferta al País Basc, on creix la demanda

Associació de Càmpings de Girona
Miquel Gotanegra, president de l'Associació de Càmpings de Girona i Ramon Ramos, director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, presentant l'oferta turística gironina a Bilbao / Foto: Miguel Angel Muñoz

Després dels catalans, els ciutadans del País Basc són els principals clients de l’estat espanyol a la demarcació de Girona

Associació de Càmpings de Girona
Miquel Gotanegra, president de l’Associació de Càmpings de Girona i Ramon Ramos, director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, presentant l’oferta turística gironina a Bilbao / Foto: Miguel Angel Muñoz

Els càmpings de les comarques gironines van presentar ahir, dilluns, a Bilbao, conjuntament amb el Patronat de Turisme Costa Brava Girona,  la seva excel·lent oferta, coincidint amb la fira Expovacaciones que se celebra en aquesta ciutat.  Durant l’acte, el president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, va destacar que el sector ha detectat un creixement de demanda de clients bascos.

Segons les dades de l’INE de 2015 en relació a la demanda procedent de l’estat espanyol, després dels clients catalans, que representen un 92,57%, els bascos són el principal mercat provinent de l’Estat, amb un 1,79%, seguit de l’Aragó, amb un 1,72%. El 2014 els visitants procedents del País Basc van ser 1,59% i es constata, per tant, en les xifres aquest increment.  Tot i això, en relació al conjunt de demanda turística, és baix el percentatge de les persones que van de càmping si es compara amb xifres d’altres països europeus, com Alemanya i Holanda. A l’Estat espanyol menys d’un 5% de la població que viatja va de càmping, mentre que en països com Alemanya i Holanda la xifra arriba al 25%.

Els càmpings situats a la Costa Brava van rebre l’any passat  un total de 482.870 viatgers espanyols i 580.401 estrangers. Pel que fa a pernoctacions, 1.807.963 van ser espanyols i 4.825.484 estrangers. L’estada mitjana va ser de 6,24 dies.

Durant la presentació, Gotanegra ha recordat que “els càmpings gironins són uns grans parcs de vacances que ofereixen als visitants experiències úniques vinculades amb un entorn privilegiat” i s’ha mostrat convençut que “el turista que mai ha estat en un càmping un cop hi entri repetirà”

El  director general del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos, ha destacat que  “els càmpings gironins són  els mes premiats a Europa”.

Més enllà del sector del càmping, i segons l’Observatori d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, els visitants procedents del País Basc representen el quart mercat emissor estatal de turisme a Catalunya, per darrere dels visitants de les comunitats d’Aragó, Madrid i València. Prop de 400.000 turistes bascos visiten Catalunya, es desplacen principalment en cotxe i hi fan una estada mitjana de 6 dies. A la demarcació de Girona, el turista basc s’interessa per aspectes com ara les activitats de natura (muntanyisme i cicloturisme), la descoberta de la cultura i les tradicions, i la gastronomia local. Sol viatjar en parella o en família, i presenta alts índexs de fidelització a la destinació.

Aposta per l’excel·lència i capdavanters a Europa

Els càmpings gironines han fet una gran aposta per l’excel·lència i en els darrers anys han dut a terme inversions molt importants per mantenir el lideratge en qualitat que els caracteritza. En els darrers dos anys han invertit 28 milions d’euros en nous equipaments, serveis i millora de les instal·lacions.

L’excel·lència dels càmpings gironins que els permet ser capdavanters  a Europa ve avalada pels nombrosos premis rebuts. A la demarcació hi ha quasi la meitat dels millors càmpings de tot l’Estat espanyol, tal i com reconeixen diverses guies.

L’Associació de càmpings de les comarques de Girona és la més antiga d’Espanya, compta amb 75 associats (més del 80 per cent dels càmpings de les comarques de Girona) i ofereix 119.308 places d’allotjament. El total de places d’allotjament de càmpings de la demarcació és de 135.000, una xifra que situa al sector com la primera oferta turística reglada.