El candidat de Cs per Girona, Jean Castel, afirma que el procés ha posat en perill sectors clau com el pesquer de Roses

Eleccions autonòmiques del 21 D

El candidat de Ciutadans per Girona al Parlament, Jean Castel, al port pesquer de Roses

Ciutadans va portar a terme al port pesquer de Roses el primer acte de campanya electoral a la Vila per a les eleccions autonòmiques del 21 D

Eleccions autonòmiques del 21 D
El candidat de Ciutadans per Girona al Parlament, Jean Castel, al port pesquer de Roses

Els candidats de Ciutadans per Girona, el cap de llista, Jean Castel, amb Hèctor Amelló i Alfons Sánchez, va visitar ahir dimarts la llotja del port pesquer en el que va esdevenir el primer acte de campanya a la Vila per a les properes eleccions autonòmiques del 21 de desembre.

I la visita dels candidats de la formació taronja gironina al port pesquer va estar motivada “perquè per nosaltres un punt fonamental és recuperar l’economia i el sector de la pesca de Roses ha estat posat en perill pel procés independentista. Un sector familiar i de tradició que el mateix procés volia lapidar les seves oportunitats de futur”, va afirmar Castel.

El candidat de Cs al Parlament per Girona va manifestar que “Roses és un exemple de com s’ha reinventat el sector de la pesca amb la planta de filetejat, amb la qual exporta a molts supermercats”.

Jean Castel, que va estar acompanyat per membres de Ciutadans Roses com Fernando López de Castro o Maribel Machado davant l’absència per malaltia del portaveu del partit a l’Ajuntament de Roses, José Manuel Álvarez, va assenyalar pel que fa al turisme, l’altre pilar principal econòmic de Roses, que la seva proposta “és destinar el 50%  de la taxa turística als municipis per a que puguin redactar un pla de reactivació turística, econòmica i social”. Castel es va recordar de les autocaravanes, les quals generen bastant problemàtica durant l’estiu entre els empresaris d’allotjament turístic, assenyalant que “es podrien crear unes àrees, a les sortides o entrades dels municipis, per les autocaravanes, ja que s’ha demostrat que aquesta gent que fa nit en els seus vehicles, a l’endemà va a comprar pa i altres productes que necessita, i amb això s’aconsegueix una reactivació comercial”.

Jean Castel va manifestar que Ciutadans “té la mà estesa a d’altres formacions polítiques per retornar el seny i el sentit comú a una institució com és el Parlament de Catalunya”.