Candidats d’Unió al Congrés i Senat treballaren des de Madrid i Brussel·les pel sector pesquer rosinc

Unió i el sector pesquer

Els candidats d'Unió amb el patró major Antoni Abad, a la Confraria de Roses

Els candidats d’Unió al Congrés i al Senat per Girona en les eleccions del 20 de desembre, Montse Surroca i Pere Maluquer, i l’eurodiputat Francesc Gambús van visitat divendres la Confraria de Pescadors de Roses

Unió i el sector pesquer
Els candidats d’Unió amb el patró major Antoni Abad, a la Confraria de Roses

Els candidats del partit al Congrés i al Senat en la circumscripció de Girona per a les eleccions del 20 de desembre, Montse Surroca i Pere Maluquer, i l’eurodiputat d’Unió, Francesc Gambús, han visitat aquest matí la Confraria de Pescadors de Roses, on s’han reunit amb el patró major i president de la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Girona, Antoni Abad.

La cap de llista d’Unió per Girona al Congrés, Montse Surroca, ha subratllat que la reunió “ha servit per recollir les inquietuds del sector pesquer i per posar-nos a la seva disposició com a pont de diàleg per poder gestionar aquells temes específics que depenen del Ministeri i de l’Estat”. “Qüestions que a causa del context d’enrocament polític que existeix a una banda i l’altra han quedat bloquejades. Creiem que s’ha de revertir aquesta situació i la solució arribarà a través del diàleg. Nosaltres farem arribar a Madrid les necessitats específiques del sector pesquer”.

El mes de febrer passat, en el decurs d’una visita a la mateixa Confraria, Gambús es va comprometre a treballar per traslladar a Brussel·les la problemàtica específica de la pesca mediterrània. “A banda de la pesca atlàntica hi ha una pesca mediterrània, que no és artesana, però que no es pot mesurar amb la mateixa vara que l’atlàntica i que té unes necessitats concretes que cal resoldre”, va recordar l’eurodiputat, que va explicar que “en aquests moments el Parlament europeu està debatent un informe sobre la pesca artesanal. Hem volgut retornar la visita, aquí i a d’altres confraries d’arreu del país, per consensuar unes esmenes que permetin equiparar la pesca artesanal amb la pesca recreativa. Que la pesca recreativa pugui entrar dins la regulació”.

“També treballem per tal que els plans de gestió siguin contemplats a nivell local. Atenem les necessitats de la gent del mar del nostre país, que pateix les conseqüències de la confusió que es té des de Brussel·les, on sembla que tota la problemàtica pesquera és la mateixa, quan no té res a veure la del Mediterrani amb la de l’Atlàntic”, va indicar. “De moment presentem aquestes esmenes, posem el debat sobre la taula, traslladem la nostra realitat, específica tant al mar com a la muntanya. Serem persistents perquè això sempre és un valor i a Brussel·les encara més”, va afegir Gambús.

Per la seva banda, Pere Maluquer, cap de llista al Senat per Girona, s’ha referit al Tribunal Constitucional, que ha estimat el recurs d’inconstitucionalitat del PSOE a la Llei de Costes aprovada pel Govern el PP el 2013, anul·lant-ne algunes parts per considerar que rebaixen la protecció del litoral. “Farem un seguiment de l’execució de la llei, tot i que en principi aquest recurs no ha afectat la nostra costa. Treballarem per fer possible aquella protecció que no vàrem poder aconseguir per al litoral de les comarques gironines”, va apuntar Maluquer.