Canet Rock, primer Festival que s’adhereix al Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci

Miquel Buch, Meritxell Budó i Gemma Recorder durant l'acte de signatura del protocol

El Festival aplicarà el Protocol en l’edició d’enguany que se celebrarà el proper 6 de juliol

Miquel Buch, Meritxell Budó i Gemma Recorder durant l’acte de signatura del protocol

La consellera de Presidència, Meritxell Budó, i el conseller d’Interior, Miquel Buch, van  presidir ahir l’acte de signatura del conveni d’adhesió al Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci amb el Festival Canet Rock.

Durant l’acte de signatura, a càrrec del conseller Buch i de la directora del Festival Canet Rock, Gemma Recoder, Budó va refermar el “compromís” del Govern per aconseguir que les violències sexuals “esdevinguin zero a Catalunya i va posar el conveni com a exemple que les polítiques de lluita contra aquesta xacra estan “al centre” de l’acció de l’Executiu: “Aquest és el nostre objectiu i el nostre repte, aplicar polítiques transversals i col·laborar entre tots els departaments amb la voluntat que la nostra societat no en passi ni una”, va remarcar la consellera de la Presidència  i màxima responsable de les polítiques de dones a la Generalitat.  

Per la seva banda, el conseller Buch ha explicat que “mitjançant aquest protocol, posem a l’abast els mitjans en l’àmbit de la seguretat per evitar que cap conducta que atempti contra la llibertat i indemnitat sexuals quedi impune”.

Sessió de formació

Per a la implementació del Protocol i per tal de donar els criteris operatius als professionals, el conveni d’adhesió contempla la formació del personal de l’esdeveniment.  

En aquest sentit, el Departament d’Interior va impartir ahir una sessió de formació a les persones responsables dels diferents col·lectius de personal del Festival Canet Rock: equip directiu, responsable d’hosteleria i de personal de barra, responsables de comunicació i personal de xarxes socials i formadors dels auxiliars de serveis. També s’ha impartit formació a controladors d’accés i responsables de seguretat.

Aquesta formació està basada en sensibilitzar a tot el personal per tal de saber detectar i prevenir possibles casos i donar les eines per a intervenir,  atendre i actuar tant amb les persones afectades com amb les persones presumptament autores.

Hores abans de l’inici de Festival es durà a terme una segona formació al personal de seguretat, controladors d’accés, personal de barra, auxiliars de serveis i guarda-roba.

Del Protocol se’n desprèn una campanya informativa que, sota el lema No en passem ni una”, constarà de diversos materials amb una imatge en comú que serà visible en tot tipus de format durant tot el Festival.

El Canet Rock és un Festival de música que aplegarà, el proper 6 de juliol, unes 25.000 persones al Pla de’n Sala, a Canet de Mar. Enguany se celebra la sisena edició d’aquest esdeveniment. Tot i això, si es compten les quatre edicions que es van dur a terme als anys setanta i que són l’embrió de l’actual Canet Rock, en seria la desena.

El festival, que va exhaurir les localitats el passat mes de febrer, forma part de la plataforma cultura amb causa conjuntament amb altres sis festivals. Aquesta iniciativa destina part dels recursos a l’acollida dels refugiats, l’ajuda a col·lectius vulnerables o en situació de risc, o a la preservació del medi ambient.